Moz julkaisi äskettäin vuosittaisen ’Top Local Search Ranking Factors 2017’ -kyselynsä tulokset. Kyselyn tarkoituksena oli selvittää tärkeimmät paikallisiin Google-hakukonesijoituksiin vaikuttavat tekijät.

Vuoden 2017 kyselyyn vastasi kymmeniä alan johtavissa digitoimistoissa työskenteleviä hakukoneoptimoinnin konkareita.

Tämä arvostettu kysely on toteutettu vuosittain (viime vuotta lukuun ottamatta) jo vuodesta 2008 alkaen ja se on siten vakiinnuttanut paikkansa luotettavana tiedonlähteenä.

Mitkä tekijät vaikuttavat hakukone­sijoituksiin eniten vuonna 2017?

Kyselyn tulokset jaettiin kahteen kategoriaan; normaalit orgaaniset sijoitukset (Localized Organic Ranking) ja yrityslistaukset Google-hauissa (Local Pack Finder).

1. Orgaaniset sijoitukset

Paikallinen hakukoneoptimointi - sijoituksiin vaikuttavat tekijät 2017
Lähde: Moz, 2017 Local Search Ranking Factors

Kyselyn perusteella asiantuntijat uskovat linkitysten ja sivuston sisäisten asioiden vaikuttavan edelleen kaikista eniten sijoituksiin paikallisissa hakukonetuloksissa. Vuosiin 2014 ja 2015 verrattuna offsite-optimoinnin (ulkoisten linkkien) epäillään olevan yhä ratkaisevammassa roolissa ja sosiaaliset signaalit ovat vastaavasti menettäneet merkitystään.

2. Yrityslistaus Google-hauissa

Paikallinen hakukoneoptimointi - yrityslistauksiin vaikuttavat tekijät
Lähde: Moz, 2017 Local Search Ranking Factors

Yrityslistausten kohdalla linkkejä tärkeämpi tekijä on oikein konfiguroitu Google My Business -tili. Tähän vaikuttavat muun muassa kategoriavalinta, avainsanan käyttö ja toimipisteesi fyysinen etäisyys asiakkaaseen.

 

Löydä vinkit parempaan lokaalioptimointiin lukemalla paikallisen SEO:n perusteet täältä