Verto Analyticsin tekemän tutkimuksen mukaan ihmiset viettävät yhä enemmän aikaa pikaviestimien sekä sosiaalisen median parissa mobiililaitteillaan.

Yritys tarkasteli 5,000 henkilön mobiilikäyttäytymistä ja sai selville, että ihmiset käyttävät kaikesta mobiilisovelluksiin käyttämästään ajasta peräti 44% pikaviestimien sekä sosiaalisen median sovellusten parissa.

Toiseksi eniten aikaa ihmiset käyttivät viihdesovelluksien parissa. Viihdesovellusten, kuten musiikin sekä videopalveluiden käyttö oli 21 prosenttia kaikesta sovellusajasta.

Pelisovelluksia käytettiin kolmanneksi eniten ja niiden osuus käyttöajasta oli 13 prosenttia. Pelien osuus oli selvästi laskenut viimevuodesta, jolloin niiden käyttöaika oli 18%.

Muut käytetyimmät sovellukset liittyivät talouteen, valokuvaukseen ja videoon sekä terveyteen ja kuntoiluun. Näille sovelluksille kasvua olikin tullut paljon edellisvuoteen verrattuna.

Mobiilisovellukset - Verto

”Pikaviestimien sekä sosiaalisten sovellusten jatkuva kasvu tarkoittaa sitä, että applikaatioihin käytetty aika tulee jakautumaan ainoastaan muutamalle sektorille, kolmen parhaan kategorian osuuden ollessa 78% kaikesta mobiilisovelluksiin käytetystä ajasta.” kertoo Verto Analyticsin toimitusjohtaja Hannu Verkasalo.

”Tämä jättää muut taistelemaan jäljelle jäävästä ajasta, josta tulee vaikeampaa, sillä sovellusten lataukset ovat taantuneet ja ”hub sovellukset”, jossa henkilöt voivat tehdä monta asiaa yhdellä applikaatiolla, ovat nousussa. Esimerkiksi, vaikka mobiilipelit ovat menestyneet hyvin viime vuosina, niin näyttää siltä, että ne voidaan korvata uusilla tuotteilla viihdekategorian puolella.”

Verto Analyticsin tutkimus paljasti myös, että ihmiset lataavat puhelimeensa keskimäärin 90 sovellusta, joista kahdeksan on jokapäiväisessä käytössä. Tyypillisesti mobiilisovellus säilyttää ainoastaan 5-10 prosenttia käyttäjistään 30 päivän jälkeen.

Verkasalo näkeekin sovellusmarkkinoiden olevan ”tukkeutunut putki”:

”Saadaksesi ihmiset lataamaan sovelluksesi on vain 10% taistelusta; sovellusten tekijät sekä brändit, jotka mainostavat niissä, ovat jatkuvan paineen alla, päästäkseen siihen kahdeksan päivittäin käytetyn sovelluksen joukkoon.”

Tämäkin tutkimus osaltaan puoltaa mobiilimainonnan kasvavaa trendiä. Nykyisin asiakkaat on entistä helpompi tavoittaa sosiaalisen median kanavista silloin, kun heillä on aikaa katsoa mainoksia.

Uutisen voit lukea englanniksi kokonaisuudessaan täältä.