Google for Jobs on pian tulossa Yhdysvaltoihin. Kyseessä on hakukone, joka on suunnattu työnhakijoille sekä työnantajille.

Google for Jobs hakukoneesta on liikkunut jo aiemmin huhuja, mutta nyt Google antoi asiasta virallisen vahvistuksen Googlen I/O konferenssissa. Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai painotti, miten tärkeää ihmisten on löytää taitojansa vastaava työpaikka.

Hakukoneen kerrottiin keskittyvän kaikkiin työpaikkoihin aina harjoittelupaikoista työnjohtotasolle saakka. Työpaikkahakukoneessa hyödynnetään Googlen koneoppimista ja tekoälyä, jotta tiedetään miten eri työnimikkeet liittyvät toisiinsa.

Tämä tarkoittaa sitä, että jos työnhakija kirjoittaa hakukoneeseen esimerkiksi ”markkinointi”, Google for Jobs ymmärtäisi, että työnimikkeet kuten ”SEO”, ”Sisällöntuottaja”, ”Graafinen suunnittelija” ja ”PPC spesialisti” liittyvät toisiinsa.

Google ei tule kilpailemaan muiden työnhakupalveluiden kanssa, vaan se tulee olemaan niiden kumppanina. Alustavia yhteistyökumppaneita ovat ainakin LinkedIn, Facebook, Monster, sekä Glassdoor.

Työnhakijat voivat hakea työpaikkoja eri hakukriteereillä ja tarkistaa myös mikä päivittäinen työaika tulee olemaan. Työpaikkaa voi hakea suoraan myös työlistauksen kautta.

Google for Jobs lanseerataan Yhdysvalloissa tulevina viikkoina, mutta Eurooppaan ja Suomeen hakukoneen saapumista saa kuitenkin vielä odotella jonkin aikaa.