Kuun alussa, eMarketerin julkaiseman artikkelin mukaan yhdysvaltalaiset yritykset käyttävät tänä vuonna ensimmäistä kertaa yli puolet digimarkkinointiin varatusta budjetista mobiilimainontaan. Tämä tarkoittaa samalla lähes 60% korotusta viimevuoteen verrattuna. Vuonna 2014 muutos edellisvuoteen (2013) oli jopa 80%.

Mobiilimainonta - USA - 2014-2019

Harvalle mobiilimainonnan kasvava suosio tuli varsinaisesti yllätyksenä, mutta kovinkaan moni ei osannut ennustaa näin suuria numeroita. Mukaan lukien eMarketerin aikaisemmin tänä vuonna tekemä ennuste oli huomattavasti maltillisempi.

Mainonta - USA -2014-2019

Huomioitavaa on myös se, että eMarketer uskoo mobiilimainonnan ohittavan perinteisen printtimedian tänä vuonna, kun tarkastellaan kokonaisbudjettia. Printtimediaan tullaan USA:ssa käyttämään vuonna 2015 noin 15.8%, kun mobiilimainonnan osuu nousee jopa lähes 17 prosenttiin markkinointibudjetista.

Kaikki merkit näyttävät siihen, että digitaalinen markkinointi vie osuutta perinteisiltä radio, tv ja printtimedioilta myös jatkossa. Erityisesti mobiilimainonnan ja mobiilikäytettävyyden edelläkävijät tulevat odotetusti olemaan vahvoilla tulevaisuudessa.