Puolitoista vuotta sitten Instagram avasi palvelunsa kaikille mainostajille ja nyt mainostajia on jo yli miljoona. Mainostajien määrä on viisinkertaistunut siitä mitä Instagram julkaisi 13 kuukautta sitten ja kaksinkertaistunut viimeisen puolenvuoden aikana.

Yritysten innokkuus Instagramia kohtaan selittyy sillä, että Instagram on hyvän markkinointikanavan lisäksi hyvä keino asiakkaille ottaa yhteyttä yrityksiin. Lisäksi Instagram-mainokset luodaan samoilla työkaluilla kuin Facebook-mainokset, joten alusta on valmiiksi tuttu suurimmalle osalle mainostajista.

Vuoden 2016 toukokuussa Instagram julkaisi yritysprofiilit, jotka toivat mukanaan uusia ominaisuuksia. Merkittävin muutos oli yritysprofiiliin lisätty nappi, jonka avulla käyttäjät pystyvät ottamaan suoraan yhteyttä yritykseen. Lisäksi yritysprofiilin omistajat pystyvät ostamaan mainoksia Instagram -sovelluksessa.

Yli 80 prosenttia Instagramin 600 miljoonasta kuukausittaisista käyttäjistä seuraa jotain tavaramerkkiä. Viimeisen kuukauden aikana 120 miljoonaa käyttäjää (noin 20 prosenttia kuukausittaisista kävijöistä) on käyttänyt instagramia siirtyäkseen yrityksen verkkosivustolle tai ottaakseen yritykseen yhteyttä.

Aiheesta uutisoi englanniksi Marketing Land.