Vielä tänäkin päivänä useat digitaaliset markkinointitoimistot erottelevat Google Ads-hakukonemainonnan, konversio-optimoinnin (CRO) ja SEO-optimoinnin toisista erilleen ja tarjoavat niitä ainoastaan erillisinä tuotteina asiakkailleen. Vastaavasti osa asiakkaista voi olla kiinnostuneita ainoastaan yhdestä palvelusta ajattelematta kokonaiskuvaa sen pidemmälle.

Kuitenkin, jos pakettia miettii kokonaisuutena, niin tämä ei ole tehokkain tapa hoitaa hakukonemainontaa. Usein näissä tapauksissa asiakas eivät saa parasta mahdollista tuottoa, koska koko tehoa ei ikinä oteta mainonnasta irti.

Toisin kuin usein kuvitellaan, niin sivuston optimoiminen liikenteelle tai konversioille ei myöskään automaattisesti sulje toisiaan pois, vaan on olemassa myös se kultainen keskitie.

Sen sijasta, että pyritään saamaan hyviä sijoituksia, ainoastaan verkkoliikennettä, halpoja klikkejä hakusanamainonnalla tai maksimoimaan konversiot, kannattaisi ajatella enemmän kokonaisuutta.

Esimerkiksi, verkkosivuliikenteen lisääminen ei ehkä kannata, jos konversioita ei synny tarpeeksi. Vastaavasti pienet klikkihinnat eivät juuri merkitse, jos volyymi on olematon. Myös laajamittainen SEO-optimointiprojekti ilman riittävää avainsanojen testausta on riski, koska et tiedä kuinka hyvin valitut avainsanat todellisuudessa tuovat ostavia asiakkaita.

Hyvä, Halpa, Nopea

Miksi Google Ads-hakukone­mainonta, konversio-optimointi ja SEO-optimointi sopivat yhteen?

1. Google Ads-hakukonemainonnalla löydät tuottavat hakusanat

Google Ads-mainonnan hyödyntäminen, erityisesti verkkokaupan hakusanasuunnitelmassa on hieman kuin pokeria, paitsi olet jo opiskellut kaikki pakan kortit ulkoa. Sen avulla saadaan korvaamatonta tietoa, kuinka avainsanat todellisuudessa tuottavat ja voiko konversioita parantaa esimerkiksi verkkosivuille tehtävillä muutoksilla. Tämä on luonnollisesti tärkeä tietää ennen laajamittaisen SEO-optimoinnin aloittamista.

Tuntuisi lähes hullulta aloittaa iso SEO-projekti ilman, että sen toimivuudesta on todellista näyttöä, jonka takia Google Ads-hakumainonta olisi hyvä olla hakusanasuunnitelman ja itse optimointiprosessin välissä. Kun hakusanojen todellinen arvo on todistettu Google Ads-hakukonemainonnalla, niin tiedetään paremmin mitä on luvassa.

2. Hakukoneet indeksoivat ajan tasalla olevat sivut paremmin

Konversio-optimointiin kuuluu luonnollisesti isona osana jatkuva testaaminen ja siten myös sisällön päivittäminen. Tämän aiheuttama hyöty SEO-optimointia ajatellen on siis melko selvä. Kun sisältö on ajan tasalla ja mahdollisimman hyvin räätälöity asiakkaillesi, niin myös hakukoneet huomioivat sen paremmin.

3. Käyttäjäystävällinen sivusto saa linkkejä

Kukaan ei voi kieltää linkkien tärkeyttä SEO-optimointia ajatellen. Ne kasvattavat sivuston luotettavuutta ja tuovat verkkosivuille enemmän liikennettä relevanteista lähteistä, jotka yhdessä taas vaikuttavat sijoituksiin hakukoneissa ja parantavat jopa suoraan myyntiä. Kuitenkin Google ja muut hakukoneet ovat ryhtyneet taisteluun keinotekoisia linkkejä vastaan, joka on puolestaan tehnyt niiden hankkimisesta vaikeampaa.

Tämä ei tosin tarkoita sitä, että luonnollisten linkkien saantiin ei voisi itse vaikuttaa. Päinvastoin, konversio-optimointiin keskittyminen kasvattaa konversioiden ohella sivuston käytettävyyttä ja käyttökokemusta, jonka ansiosta myös luonnollisten linkkien hankkiminen helpottuu huomattavasti.

4. Voit keskittyä useisiin pienenvolyymin hakusanoihin

Sen lisäksi, että usein pienemmän volyymin brändiavainsanat tuottavat usein konversioita huomattavasti paremmin, niillä kilpailu on myös helpompaa. Sen sijasta, että käyttäisit valtavasti resursseja yhden tai kahden todella kilpaillun avainsanan optimointiin, niin voisit valita satoja pienemmän volyymin termejä, joilla ostavaa liikennettä voidaan saada suhteessa enemmän.

Kun näistä on testattu parhaat variaatiot vielä ensin Google Ads-mainonnalla, niin on menestys käytännössä taattu. Tiedät jo etukäteen kuinka hyvin avainsanat tuottavat konversioita

5. Asiakkaita muualtakin kuin orgaanisista hauista

Kukaan ei tietenkään halua laskea liiketoimintaansa vain yhden markkinointikanavan varaan, joten miksi hakukonenäkyvyys kannattaisi turvata ainoastaan SEO-optimoinnilla? Jos mietitään järjellä, niin Google ja muutkin hakukoneet ovat kuitenkin vain yrityksiä muiden joukossa. Niiden tehtävänä ei ole tarjota mahdollisimman ”reiluja” hakutuloksia, joka tekee orgaanisesta liikenteestä melko vaarallisen pohjan liiketoiminnalle. Tästä syystä Google Ads-hakukonemainonta on lähes itsestäänselvyys orgaanisen liikenteen rinnalle.

Hakukoneoptimointi, Google Ads-hakukonemainonta ja konversio-optimointi kuuluvat siis enemmän tai vähemmän yhteen, jos tavoitteena on luoda hakukonenäkyvyydestä tuottava pohja verkkobisnekselle.

Lue myös:

Ja katso palvelumme: