Pingviini tulee ja White-Hat vie voiton!

Kaikille sivustonsa hakukoneoptimointiin panostaneille tai oikeastaan niille, ketkä ovat tehneet tämän Googlen sääntöjen mukaisesti, on tiedossa hyviä uutisia!

Olemme jo nähneet ja luultavimmin muutaman päivän sisällä tullaan näkemään lisää radikaaleja muutoksia Google.fi etusivun (Top-10) hakusijoituksissa lähes kaikilla aloilla.

Uusi Google Penguin 4.0 näyttää olevan suurempi kuin vuonna 2014 tullut algoritmiuudistus Penguin 3.0. Lähinnä uudistus vaikuttaa samalta, kuin useat Black-Hatiä käyttäneet sivustot tappanut 2.1 -päivitys vuonna 2013.

Googlen Gary Illyes kertoi Googlen insinöörien vielä testaavan päivitystä, mikä on näkynyt eilen ja tänään 11. Tammikuuta hakusijoituksissa. Voit itse koittaa hakea tänään samalla hakusanalla useaan kertaan ja tulet luultavasti huomaamaan muutoksia jopa etusivulta löytyvissä sivustoissa.

Mitä tämä tarkoittaa hakukone­optimoinnin kannalta?

Mustahattuoptimointi näyttäisi ottavan taas takapakkia ja luonnolliset ja oikein optimoidut sivustot näyttävät olevan nousussa. Jo eilen 10.1 useiden sivustojen sijoitukset ottivat dramaattisesti laskua ja mitä luultavimmin tämä alamäki tulee tutuksi useille sivustoille, joille on ostettu linkkejä tai joiden optimoinnissa on käytetty ylioptimoituja ankkurisanoja. Jos sivustollesi johtaa linkkejä, jotka eivät liity sivustoosi ja eivät näytä luonnollisilta on aika ryhtyä toimeen niiden karsimiseksi.

Tarvitessasi apua linkkiesi analysointiin, voit ottaa suoraan yhteyttä minuun sähköpostitse antti.sundberg@seoseon.com.

Mitä tiedämme Google Penguin 4.0 (Pingviini 4.0) päivityksestä?

  • Google on vahvistanut päivityksen olevan ”real time” päivitys eli päivitys tulee vaikuttamaan suoraan Googlen hakutuloksiin.
  • Algoritmia tarkkailevat työkalut näyttivät eilisen kohdalla punaista, mikä tarkoittaa suuria muutoksia hakutuloksissa (vaikutus nähtävissä myös mobiilin puolella). Päivityksen vaikutusten suuruus vaihtelee maasta riippuen (valitettavasti Suomesta emme saa tällä hetkellä tarkkaa dataa).
  • Selkeä vaikutus oli huomattavissa myös meidän oman sivuston Suomen hakusijoituksissa (seoseon.fi). Tietysti positiiviseen suuntaan, koska emme käytä koskaan Black-Hat tekniikoita.

Onko sinulla dataa, josta näet Pingviinin positiiviset tai negatiiviset vaikutukset? Jaa tiedot myös muille kommentit osiossa!