Pinterest ilmoitti tiistaina, että yritykset voivat tulevaisuudessa tehdä myös maksullista hakusanamainontaa sen kautta. Sosiaalisen median markkinoinnin tärkeys korostuu siis entisentään.

Uusiin palveluihin sisältyvät hakusanamainonta, shopping-kampanjat ja raportointityökalut. Facebook- ja Twitter-mainosten tapaan uusissa Pinterest-kampanjoissa mainostaja voi maksaa esimerkiksi näyttökertojen tai klikkien perusteella.

Pinterestin mukaan sen 150 miljoonaa käyttäjää tekevät yhteensä n. 2 miljardia hakua kuukaudessa, joista suurin osa liittyy tuotteisiin tai palveluihin. Pinterest mainitsee myös, että 97% hauista tehdään brändittömillä hakutermeillä ja sen käyttäjät aloittavat Pinterest-hakujen tekemisen jopa kolme kuukautta ennen ostopäätöksen tekemistä. Tämän ansiosta se saattaa olla oiva markkinointikanava tavoittaa ihmisiä jo ”haaveiluvaiheessa”.

Aloitusvaiheessa Pinterest aloittaa mainonnan tekemisen yhteistyössä Israelilaisen Kenshoon kanssa, joka tarjoaa markkinointiratkaisuja ja ohjelmistoja asiakkailleen.

Pinterest on testannut hakumainontaa sen verkostossa jo viime kesästä lähtien yhdessä valikoitujen yritysten kanssa, kuten Target, Garnier, eBay, Home Depot ja Walgreens.

Artikkelin voit lukea kokonaisuudessaan englanniksi Pinterestin omilla verkkosivuilla täällä.