Tammikuun lopussa Google ryhtyi kokeilemaan uutta Ads Added by AdWords toimintoa jossa Google luo uusia mainosvariaatioita Google Ads (ent. AdWords) asiakkaan puolesta. Googlen mukaan useampien mainosvariaatioiden lisääminen mainosryhmiin voi parantaa kampanjan tuloksia jopa 5-15 prosenttia. Kokeiluun valittujen tilien omistajille on ilmoitettu kokeilusta tammikuun puolessavälissä.

Kuinka Ads Added by Adwords toimii?

Google kirjoittaa lisätyt mainokset käyttäen apunaan asiakkaan alkuperäisten mainosten otsikoita, kuvauksia sekä laskeutumissivun sisältöä. Googlen kirjoittamat mainokset lisätään automaattisesti mainosryhmiin ja niitä näytetään kohdeyleisölle yhdessä AdWords asiakkaan omien mainosten kanssa. Mainokset voi pysäyttää tai poistaa koska tahansa, mutta niiden näyttäminen aloitetaan ilman asiakkaan esihyväksyntää.

Ammattilaiset kritisoivat toimintoa

Kokeilu on saanut osakseen kritiikkiä AdWords ammattilaisten taholta. Ongelmalliseksi automaattisesti lisätyt mainokset tekee esimerkiksi se, että ne eivät ole aina asiakkaan brändi-ilmeen mukaisia. Lisäksi yllättäen lisätyt mainokset sekoittavat olemassa olevien mainostekstien testausta.

Pienyritykset, joilla muutoin ei ole aikaa tai osaamista mainosten optimointiin, ovat asiakasryhmä joka saattaa hyötyä uudistuksesta.

Lue lisää aiheesta englanniksi Search Engine Landistä sekä ammattilaisten kommentit Search Engine Journalista.