Google on aloittelemassa beta-testausta uudesta ominaisuudesta AdWords -mainoksissa (nyk. Google Ads). Tulevaisuudessa mainostajat voivat näyttää “osta”-napin suoraan hakumainoksen vieressä, jonka avulla käyttäjä voi tilata ja maksaa tuotteet hyödyntäen Google Wallet -nettilompakkoa.

Toistaiseksi beta-testiin pääsevät liittymään ainoastaan valikoidut mainostajat suoraan Google Merchant Center -tilinsä kautta. Beta-vaiheessa uusi nappi näkyy vain Android-käyttäjille. Tästä ominaisuudesta ei ole myöskään vielä tullut Googlen puolesta mitään virallista tiedotetta, vaan Inc. -sivusto uutisoi tästä ensimmäisenä.

Uuden ominaisuuden ansiosta ostaminen mobiililaitteilla todennäköisesti helpottuu entisestään ja hyvin kohdistettujen hakumainosten konversioprosentit saattavat nousta huomattavasti. Ominaisuutena tämä on hyvin kaivattu ja ehdottomasti askel kohti oikeaa suuntaa. Sen avulla on mahdollista karsia muutama turha klikkaus pois niiltä asiakkailta, jotka ovat jo valmiita ostamaan mainoksen nähtyään.

Googlesta uusi Amazon?

Googlen uusi ominaisuus kilpailee melko suoraan maailman suosituimman eCommerce sivuston Amazonin kanssa. Vaikka suoran ostamisen mahdollisuus on Googlella vasta alkutaipaleella, niin on sanomattakin selvää, että yrityksellä riittää kyllä resurssit sen puskemiseksi maailmalle. Tulevaisuudessa Google saattaakin hamuta myös asemaa markkinapaikkana pelkkien hakumainosten sijasta.

Tämä olisi myös täysin looginen siirto, sillä Google Shopping ja hakumainokset ovat jo vakiinnuttaneet paikkansa osana verkkokauppa-asiakkaiden ostoprosessia.