Äskettäin julkaistussa Webmaster Central blogissa Google varoittaa jälleen ulkoisten linkkien rakentamisesta. Tämä varoitus koskee ensisijaisesti niitä sivuston ylläpitäjiä, jotka yrittävät manipuloida sijoitustaan hakukoneissa julkaisemalla advertoriaali-/artikkelikampanjoita suuressa mittakaavassa.

Ulkoisilla sivustolle johtavilla linkeillä on merkittävä rooli sivuston luotettavuuden rakentamisessa, sillä useat laadukkailta sivustoilta tulevat linkit kohentavat sen luotettavuutta ja siten hakukonesijoituksia, kun taas heikkolaatuisilla linkeillä voi olla negatiivinen vaikutus.

Blogikirjoituksessa Google mainitsee, että parempien hakukonesijoitusten toiveessa julkaistut (heikkolaatuiset) artikkelit ovat yleistyneet viime aikoina huomattavasti ja niistä voidaan edelleen rankaista sivustoa pudottamalla sitä alaspäin hakutuloksissa.

Kuinka voin välttyä Googlen rangaistuksilta?

Yleisesti Googlella ei ole mitään vieraskirjoituksia tai muita yrityksen oman median ulkopuolella julkaistuja artikkeleita vastaan, mutta niitä ei pitäisi tehdä ainoastaan linkkien takia. Päätarkoitus tulisi tällöin olla hyödyllisen sisällön jakaminen tai tietoisuuden kasvattaminen.

Voit välttyä turhilta rangaistuksilla seuraavien ohjeiden avulla:

  • Julkaise ainoastaan hyödyllistä sisältöä
  • Panosta artikkelin laatuun ja oikeinkirjoitukseen
  • Älä käytä linkkien ankkurina ainoastaan valitsemiasi avainsanoja
  • Kirjoita artikkelit sellaisen henkilön toimesta, jolla on asiantuntemista kyseisestä aiheesta
  • Jos julkaiset samaa artikkelia useassa paikassa, merkitse ne rel=”canonical” -tagein

Aiheeseen liittyviä hyödyllistä luettavaa: