Suomessa vielä hieman tuntemattomammat, mutta Yhdysvalloissa todella suuret shoppailupäivät Black Friday ja Cyber Monday jäivät Amazonilla sen oman Prime Dayn varjoon. Amazonin järjesti oman alennusmyyntipäivänsä nyt kolmatta kertaa ja arvioiden mukaan myynti ylittää miljardi dollaria ensimmäistä kertaa 30-tuntisen kampanjan aikana. Suuri osa myynneistä koostuu Amazonin omista tuotteista, kuten Echo-kaiuttimesta, uudemmasta Echo Dot-kaiuttimesta ja kirjojen lukemiseen tarkoitetusta Kindlestä.

amazonin älykauttimet echo ja dot
Amazonin echo ja dot älykauttimet

Prime Day on vain liittyneille jäsenille, joten saadakseen parhaat tarjoukset täytyy olla kanta-asiakas.  Liittyminen maksaa noin 100 dollaria, mutta sillä saa hyviä etuja ja Prime Day-tarjoukset ovat silloin saatavilla. Jäsenille oli myynnissä esimerkiksi Echo-kaiuttimia puoleen hintaan, joten niitä saatettiin myydä jopa tappiolla, mutta samalla Amazon sai paljon uusia uskollisia asiakkaita ja se myös sementoi asemaansa puheohjattujen älykaiuttimien maailmassa yhä useammassa kodissa.

On yleisesti tiedossa, että asiakkaiden uskollisuutta on vaikea saada, mutta Amazon näyttää onnistuneen siinä hyvin ja Prime-jäsenet käyttävät noin kaksi kertaa enemmän rahaa vuodessa (1200 dollaria) ostoksiin Amazonissa, kuin ei jäsenet (500 dollaria).

Nyt noin joka neljännessä taloudessa Yhdysvalloissa on Prime-jäsenyys, joten kasvun rajat alkavat tulla hiljalleen vastaan Amazonin kotimarkkinoilla. Odotettavissa onkin, että lähitulevaisuudessa uusien jäsenten metsästys ei enää ole päätavoite vaan tavoitteeksi tulee nykyisten jäsenten yhä parempi palveleminen ja sitä kautta myynnin kasvattaminen.

Lähteet: