Alibaba teki odotettua paremman tuloksen fiskaalisen vuoden 2018 ensimmäisellä neljänneksellä. Myynti kasvoi 56 prosenttia nettikaupan avittamana. Viime viikolla julkaistu raportti osoittaa, että yhä suurempi osa Alibaban tuloista syntyy nettikaupasta. Nettikaupan osuus oli noin 86 prosenttia, kun vuosi sitten se oli 73 prosenttia, vaikkakin kasvu on ollut vahvaa myös viihdepalveluiden ja pilvipalveluiden saralla. Pilvipalveluissa rikkoutui miljoonan käyttäjän raja, kun vuosi sitten käyttäjiä oli 577 tuhatta.

Alibaban osake on myös kovassa nousukiidossa, jota ylläpitää positiiviset ennusteet koko vuoden tuloksesta. Arvioiden mukaan vuotuinen tuloksen kasvu tulee olemaan 45 ja 49 prosentin välillä.

Alibaban toimitusjohtaja myös vahvisti yhtiön reilun miljardin dollarin investoinnin Indonesian suurimpaan verkon kauppapaikkaan Tokopediaan. Kesäkuussa Alibaba sijoitti Singaporesta lähtöisin olevaan Kaakkois-Aasian johtavaan netin kauppapaikkaan Lazadaan, ostamalla siitä 83 prosentin osuuden. Alibaba pyrkii edesauttamaan kiinalaisten tuotteiden myyntiä ulkomailla ja hankkimaan uusia asiakkaita ja se perustikin Lazadan alustalle ”Taobao Collection´´-nimisen sivun, joka auttaa kiinalaisia kauppiaita myymään tuotteitaan Singaporessa ja Malesiassa. Vuoden loppuun mennessä sivusto aukeaa myös Indonesiassa, Thaimaassa ja Filippiineillä.

Kasvavista Aasian markkinoista huolimatta Alibaba pyrkii laajentamaan myös muualle ja se onkin tutkaillut vaihtoehtoja muun muassa Venäjällä ja Yhdysvalloissa.

Lähteet:

https://www.reuters.com/article/us-alibaba-results-idUSKCN1AX153

http://www.chinadaily.com.cn/business/2017-08/18/content_30780464.htm