Google julkaisi maanantaina blogissaan mielenkiintoisen artikkelin verkkosivustojen turvallisuuden nykytilasta. Artikkelin mukaan sivustoja hakkeroitiin vuonna 2016 jopa 32% edellisvuotta enemmän. Google myös muistutti, että trendi on tuskin hidastumassa tänäkään vuonna.

Artikkelissa todettiin, että hakkerit käyttävät yhä agressiivisempia tekniikoita ja samalla yhä useammat sivustot käyttävät vanhentuneita sisällönhallintajärjestelmiä (CMS), joka osaltaan helpottaa hakkereiden työtä.

Google myös muistutti, että verkkosivustot kannattaa vahvistaa aina Google Search Consolessa, jotta verkkovastaava saa automaattisesti viestin hakkerointiepäilystä. Vuonna 2016 lähes 61% verkkovastaavista ei vastaanottanut Search Consolen automaattisia viestejä, koska verkkosivusto oli jätetty vahvistamatta.

 

Google listasi kolme yleisintä puutetta, joiden avulla hakkerit mursivat sivustoja

Gibberish Hack

Gibberish hack on hakkereiden käyttämä tekniikka, jonka avulla kohdesivustolle luodaan automaattisesti useita asiaankuulumattomalla sisällöllä täytettyjä sivuja. Sisällön joukkoon hakkerit kuitenkin ujuttavat avainsanoja, jonka ansiosta se saadaan sijoittumaan hyvin Googlen orgaanisissa hauissa. Kun käyttäjät klikkaavat sivustolle, niin heidät uudelleenohjataan toiseen palveluun kuten vaikkapa pornosivustolle. Ohjeet sivuston korjaamiseen voit lukea täältä.

Cloaked Keywords Hack

Cloaked keyword hack luo automaattisesti sivustolle useita turhia sivuja, jotka ovat täytetty järjettömällä sisällöllä, linkeillä ja kuvilla. ”Saastuneille” sivuille on piilotettu cloaking-tekniikoiden avulla vaarallista sisältöä. Tämän tekniikan kohdalla hakkerit usein kuitenkin hyödyntävät sivuston yleisiä elementtejä, jonka takia myös hakkeroitu sivu saattaa nopeasti katsottuna näyttää normaalilta. Asia kuitenkin paljastuu nopeasti, kun itse tekstisisältöä alkaa lukemaan tarkemmin. Ohjeet sivuston korjaamiseen voit lukea täältä.

Japanese Keywords Hack

Japanese keywords hack tekee sivustolle automaattisesti useita japanilaisella sisällöllä varustettuja sivuja, jotka eivät useimmiten liity sivuston aiheeseen lainkaan. Ideana on saada uudet hakkeroidut sivut sijoittumaan Googlen orgaanisissa tuloksissa, joilta kävijät puolestaan ohjataan affiliate-linkkien kautta väärennettyä tavaraa myyviin verkkokauppoihin. Joskus hakkerit myös onnistuvat lisäämään itselleen sivuston Search Consoleen admin-oikeudet. Ohjeet sivuston korjaamiseen voit lukea täältä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Aiheeseen liittyvät palvelut: