WordPress julkaisi hiljattain uuden 4.8 ”Evans” version, joka toi mukanaan useita toivottuja uudistuksia. Suurimmat uudistukset liittyvät sivuilla oleviin widgetteihin (tai vimpaimiin), mutta muutoksia tehtiin myös esimerkiksi alustan responsiivisuuteen.

Widgettien muokaaminen on helpompaa

Kuvan lisäämisestä on tehty todella helppoa. Aiemmin kuvan lisääminen onnistui vain, jos osasi kirjoittaa koodia, mutta uusimmassa versiossa kuvan voi lisätä muutamalla hiiren klikkauksella widgetin asetuksista.

Videoiden lisääminen onnistuu yhtä helposti. Käyttämällä kuvia ja videoita widgeteissä saa kotisivulle tai brändille luotua helposti ja nopeasti uuden ilmeen.

Mikäli pidät omaa podcastia, tai olet muusikko, niin ääniwidgetin lisääminen ei ole koskaan ollut näin yksinkertaista. Koodaustaitoja ei tarvita, vaan voit ladata äänitiedoston mediakirjastoon ja widgetin asetuksista valita haluamasi tiedoston ja homma on sillä selvä. Kaikki on valmista kuulijoitasi varten.

Tekstin muokkaaminen widgetin sisällä onnistuu nyt myös helposti. Tekstin muokkaamiseen on käytössä samat ominaisuudet, kuin leipätekstille. Voit helposti tehdä listoja, kursivoida, lihavoida tai muuten muokata tekstiä. Myös linkkien lisääminen onnistuu ilman HTML-koodia.

Uudet Widgetit - WordPress 4.8 Evans

Link Boundaries -ominaisuus

Linkkien muokkaaminen on päivityksen jälkeen hieman helpompaa uuden ’Link Boundaries’ -ominaisuuden ansiosta. Esimerkiksi, ankkuritekstejä on mahdollista muokata nyt ilman, että joudut asettamaan linkin aina uudestaan.

Lisää tietoa linkeistä ja ankkurisanoista löydät hakukoneoptimointioppaastamme.

WMA- ja WMV-tiedostojen tuki loppuu

Tuki ääni- ja videoformaateille, jotka vaativat toimiakseen Silverlight-ohjelman loppuu. Eli WMA- ja WMV-tiedostoja ei enää tueta automaattisesti, mutta ne näkyvät linkkeinä, joita klikkaamalla pääsee niitä kuuntelemaan ja katselemaan.

Paranneltu respon­sii­visuus

Alustan responsiivisuutta eli mukautuvuutta on parannettu. Käyttäjä voi säätää sivuston leveyttä paremmin suurille näytöille sopivaksi. Säätämiseen kannattaa käyttää prosentteja pikseleiden asemesta, jolloin saadaan parempi lopputulos.

WordPress-alustan takana toimii suuri joukko aktiivisia kehittäjiä ja he tapaavatkin toisiaan erilaissa tapahtumissa. Nyt ohjauspaneelista näkee myös, että missä ja milloin on sinua lähellä olevat tapahtumat.

WordPress 4.8 ”Evans” ominaisuuksista voit lukea lisää täältä.