monday.com PMO esimerkkinäkymät

 

Projektitoimistokin voi hyödyntää visuaalisesti selkeää työkalua.

Kokeile itse

koulutus

Katso PMO webinaarin tallenne

PMO tehtävät

PMO:n tehtävät

 • Standardisoida projektinhallintakäytännöt ja -menetelmät
 • Parantaa yhteistyötä
 • Asettaa KPI:t
 • Valvoa KPI-tavoitteita (valmistumisaste, suunnitellut työtunnit vs. käytetty aika, budjetin vaihtelu)
 • Hallita projektien edistymistä
 • Resurssienhallinta
 • Portfolion hallinta
PMO toiminta

PMO:n toiminta

Tyypillisesti PMO eli projektitoimisto hallinnoi KPI-tavoitemittareilla (Key Performance Indicators) ja standardoimalla projektinhallintamenetelmiä koko organisaatiossa.

PMO auttaa vähentämään johtajien työtaakkaa ja varmistamaan, että suuremmat projektit onnistuvat pitkällä aikavälillä. PMO:t ovat tärkeimpiä yritysorganisaatioille, jotka hallinnoivat useita korkean prioriteetin projekteja.

PMO:n merkitys tulee esiin enemmän kuin voisi olettaa. 19 % PMO:ta hyödyntävistä yrityksistä ilmoittaa toteuttavansa ”enimmäkseen” onnistuneita projekteja. Kun yritys kasvaa, johtajilla on enemmän pöydällä ja projekteja on vaikeampi pitää linjassa ilman projektitoimistoa tai -osastoa.

Projektinhallintamenetelmien standardointi

Projektinhallinnan menetelmien standardointi

Projektinhallintamenetelmien standardointi luo sujuvampaa yhteistyötä tiimien välillä ja helpottaa tiimin jäsenten resurssien hallintaa.

Voimme auttaa standardisoimaan prosessit.

Kysy lisää

monday.com WorkOS

Vinkki

monday.com on luonut Work Operating System oppaan. Lue lisää monday.comilta.

Lue opas

koulutus

PMO koulutus

On tärkeää, että kaikilla monday.comin PMO:ta käyttävillä on asianmukainen koulutus. Tämä varmistaa sen, että kaikki käyttävät standardoituja menetelmiä ja työkaluja. Tämän avulla työn jälki säilyy tasalaatuisena.

Projektinhallintaprosesseissa kehittyneemmät organisaatiot saavuttavat projektin tavoitteet 21 % todennäköisemmin ja tekevät sen alkuperäisen budjetin rajoissa.

Vaikuttaako koulutus tarpeelliselta?

Ota yhteyttä

Hallitse resurssien allokointia

Hallitse resurssien allokointia

Kohdistamalla resurssit sinne, missä niitä eniten tarvitaan. Tällä tavoin on mahdollista parantaa projektin suorituskykyä ylittämättä budjetteja. Katso myös ilmainen resurssienhallinta template.

PMO hyödyt

PMO:n hyödyt

 1. Säästöt
 2. Parempi tuottavuus
 3. Vähemmän epäonnistuneita projekteja
 4. Parempi tavoitteiden kohdistus
 5. Lisääntynyt asiakastyytyväisyys
oikein

1. Säästöt

Yritykset jotka käyttävät PMO:ta, näkevät 33 prosentin lisäyksen projekteissa jotka ovat valmistuneet alle suunnitellun budjetin. Keskimääräiset kustannussäästöt projektia kohden ovat 175 000 dollaria.

PMO auttaa nopeuttamaan projekteja ja jakamaan resursseja paremmin välttäen ulkoistamista.

Tästä aiheutuneet säästö voidaan käyttää mihin tahansa, esimerkiksi uuteen markkinointikampanjaan.

oikein

2. Parempi tuottavuus

PMO:n omaavien yritysten tuottavuus kasvaa keskimäärin 25 prosenttia. Kun tiimillä on hyvät ja modernit puitteet projektien hallintaan, KPI:n edistymisen seurannan myötä tiimien on helpompi keskittyä työhön ja lisätä kokonaistuotantoa.

oikein

3. Vähemmän epäonnistuneita projekteja

PMO menetelmän myötä myös epäonnistuneiden projektien määrä vähenee 25 prosenttia. Tämä tarkoittaa vähemmän hukattua aikaa ja yleisesti tehokkuuden kasvua. Kun onnistuneesti toteutettuja projekteja on enemmän, organisaation on mahdollista kasvaa ennustettua nopeammin.

oikein

4. Parempi tavoitteiden kohdistus

Yritykset paransivat 43 prosenttia projektien sopeuttamisessa strategisiin tavoitteisiin.Yleensä ilman valvontaa pienemmät projektitiimit voivat tyytyä pieniin parannuksiin tai virheenkorjauksiin. Pienillä projektitiimeillä ei aina ole ennakointikykyä priorisoida yrityksen visiota joka käänteessä.

PMO toimii kompassina, joka ohjaa jatkuvasti kaikkia liikkuvia osia oikeaan suuntaan

oikein

5. Lisääntynyt asiakastyytyväisyys

Menestyneemmät, strategisesti kohdistetut hankkeet hyödyttävät myös asiakasta. Yritysten asiakastyytyväisyys parani PMO:lla keskimäärin 27 prosenttia. Yrityksen paremman tehokkuuden ansiosta asiakastyöt valmistuvat aiempaa nopeammin.

Artikkelissa esitettyjen tilastotietojen lähde: https://monday.com/blog/remote-work/the-pmo-roles-benefits-and-implementation/

Varaa maksuton

Tarvitsetko apua? Jätä yhteydenotto­pyyntö.