Microsoft on ilmoittanut aloittaneensa yhteistyön sähköpostitestausyritys Litmuksen kanssa. Yhteistyön tavoitteena on parantaa sähköpostien renderöintiä Microsoft Outlookissa sekä muissa Microsofin sähköpostialustoissa. Outlook on kuudenneksi suosituin sähköpostialusta maailmassa ja sen markkinaosuus on 6.69 prosenttia.

Outlook on ollut pitkään murheenkryyni monille sähköpostimarkkinoijille. Se käyttää Microsoftin tekstinkäsittelyohjelma Wordia HTML viestien renderöimiseen, joka on aiheuttanut lukuisia ongelmia viestien ulkonäössä ja asettelussa.

Hiljattain julkaistu yhteistyö Litmuksen kanssa saattaa kuitenkin tehdä näistä ongelmista pian historiaa. Litmuksen laaja sähköpostimarkkinoijista ja –suunnittelijoista koostuva onlineyhteisö on valjastettu Microsoftin avuksi taistelussa Outlookin renderöintiongelmia vastaan.

Kaikki eivät ole kuitenkaan varmoja yhteistyön todellisista tuloksista. Rebelmail muistuttaa meitä vuoden 2009 fixoutlook.org kampanjasta, jolloin Microsoft edellisen kerran yritti kerätä käyttäjiltä palautetta Outlookin ongelmien korjaamiseksi. Innolla aloitettu fixoutlook.org kampanja ei kuitenkaan ikinä tuonut todellisia muutoksia Outlookin kehitystyöhön.

Outlook 2000 vs. Outlook 2010

Tällä hetkellä näyttää myös siltä, että Microsoft ei ole luopumassa Word renderöinnistä. Caitlin Hart Microsoftilta totetaa CMS Wiren haastattelussa: “Outlookin käyttämä Microsoft Word mahdollistaa monipuoliset ja kauniit sähköpostikokemukset.

Word, 1.3 miljardin käyttäjäkunnalla, on de-facto johtava tekstinkäsittelyohjelma maailmassa. Johtavasta asemasta huolimatta ohjelmalla on ongelmia HTML sähköpostien renderöimisessä. Me [Microsoft] pyrimme aktiivisesti parantamaan sen HTML ja CSS tukea.”

Microsoftin ja Litmuksen yhteistyön onnistuminen olisi hyvä uutinen sähköpostimarkkinoijille, jotka voisivat tulevaisuudessa keskittyä Outlookin renderöintiongelmien ratkomisen sijaan entistä parempaan sisällöntuotantoon.

Uskotko yhteistyön korjaavan Outlookin ongelmat? Kerro mielipiteesi.