Verkkokaupan hakukoneoptimointi

Skrollaa alas

Artikkeli on osa Kamun kattavaa hakukoneoptimoinnin opasta.

Siirry hakukoneoptimoinnin oppaaseen
Verkkokaupan hakukoneoptimointi

Hakukoneoptimointi verkkokaupalle

Verkkokaupan hakukoneoptimointi ei poikkea paljoa muiden verkkosivustojen hakukoneoptimoinnista. Kuitenkin verkkokauppojen sivustot ovat usein huomattavasti laajempia, sillä tuotesivuja voi olla jopa satoja tuhansia.

 

Verkkokaupan hakukoneoptimoinnin tarkoitus on saada asiakkaat löytämään verkkokauppa hakukoneista paremmin niillä hakusanoilla, mitkä johtavat toteutuneeseen kauppaan heti tai myöhemmin.

 

Jos tarvitset apua verkkokauppasi orgaanisen näkyvyyden parantamisessa, ota yhteyttä.

 

Hakukoneoptimointi palvelut sisältyvät paketteihimme, katso hinnasto tästä.

Hakukoneoptimointi verkkokaupoille tarkoittaa muun muassa seuraavia muutoksia:

Avainsanojen suunnittelu

Avainsanojen suunnittelu

Avainsanojen suunnittelu on toimenpide, jossa kartoitetaan parhaimmat avainsanat ja niiden variaatiot, joilla pyritään sijoittumaan muita paremmin hakukoneiden orgaanisissa tuloksissa.

 

Tämä on hakukoneoptimoinnin kannalta kategorioiden jaottelun ohessa yksi ehdottomasti tärkeimmistä vaiheista, joista myös lopullinen menestys riippuu paljonkin.

 

Avainsanojen suunnittelussa otetaan huomioon useita erilaisia seikkoja, kuten verkkokaupan tulevaisuuden suunnitelmat, liikenteen määrä, sivuston luotettavuus, käytettävyys ja kilpailijat.

 

Yhdessä näiden tekijöiden perusteella tehdään johtopäätökset ja mietitään tuottavimmat avainsanat, joilla kilpailu on mahdollista.

Kategorioiden suunnittelu

Kategorioiden suunnittelu

Kategorioiden suunnittelu on luonnollisesti todella oleellinen asia paitsi hakukonenäkyvyyden, myös sivuston käytettävyyden kannalta. Kategoriat pyritään jakamaan siten, että halutut avainsanat voidaan jakaa eri kategorioihin parhaalla mahdollisella tavalla.

 

Toisaalta kompromisseja täytyy tehdä usein oikeissa paikoissa, jotta sivuston käytettävyys tai konversioaste ei heikkene. Onnistunut kategorioiden suunnittelu helpottaa huomattavasti muita hakukoneoptimoinnin vaiheita sekä on käyttäjän kannalta hyvä. Tästä syystä suunnitteluvaiheeseen on syytä käyttää riittävästi resursseja.

Kategoriakuvaukset

Kategoriakuvaukset

Kategoriasivut ovat verkkokaupan tärkeimpiä sivuja hakukoneoptimoinnin kannalta. Sivuille saadaan lisättyä paljon hyödyllistä, hakusanoille optimoitua tekstisisältöä, minkä ansiosta ne saadaan nostettua korkeammalle hakutuloksissa.

 

Usein jopa kaikista suurimmilla sivustoilla nämä tekstit tehdään pelkästään hakukonenäkyvyyden parantamiseksi, mutta näin ei välttämättä tarvitse olla.

 

Kategoriakuvauksissa voidaan tuoda esille asiakkaan kannalta hyödyllisiä asioita ja tietoa, jotka voivat vaikutta positiivisesti ostopäätökseen. Hyvin toteutetut kategorioiden kuvaukset ovat siis nekin parhaillaan hyviä sekä käyttäjälle että hakukoneille.

 

Jos sinulla on nyt vain muutaman lauseen mittaiset kategoriakuvaukset, voimme luvata, että laadukkaalla lisäsisällöllä tulet saavuttamaan paremmat sijoitukset Googlen hakutuloksissa.

Tuotteiden nimien optimointi

Tuotteiden nimien optimointi

Tuotteiden nimien optimoinnilla tarkoitetaan sitä, että ne ovat oikealla kielellä, oikeassa muodossa ja niissä annetaan yleisen verkkokaupan linjauksen mukaan oleelliset tiedot esille.

 

Tuotenimillä on usein merkittävä vaikutus sivuston käytettävyyteen ja esimerkiksi sisäisen tuotehaun toimivuuteen. Oikein nimetyt tuotteet löytyvät paremmin myös hakukoneiden tuloksista.

Tuotekuvaukset

Tuotekuvaukset

Verkkokaupan tuotekuvaukset ovat asiakaspalvelua parhaillaan. Niiden avulla annat asiakkaalle ostopäätökseen vaikuttavat tiedot jo ennen kuin varsinaisia kysymyksiä herää. Lisäksi oikeiden avainsanojen käyttö kuvauksissa vaikuttaa näiden orgaaniseen hakunäkyvyyteen.

 

Mitä selkeämpi kuvaus on ja mitä vähemmän asiakkaalle annetaan syitä epäillä tuotteen ominaisuuksia, niin sitä varmemmin myös kauppa toteutuu.

 

Verkkokaupan hakukoneoptimointi ja tuotekuvaukset, kulkevat nekin käsi kädessä. Tuotehakusanojen valitseminen ja käyttäminen teksteissä on erittäin tärkeää, sillä ilman niitä tuotteiden löytyminen Googlen orgaanisten hakutulosten kärjestä sopivilla hakusanoilla on erittäin epätodennäköistä.

Sivujen otsikot

Sivujen otsikot

Verkkosivujen otsikot vaikuttavat hakukonenäkyvyyteen ja klikkiprosenttiin ratkaisevasti, sillä onhan se ensimmäinen asia, jonka asiakas hakukoneiden tuloksissa näkee.

 

Tästä syystä sivujen otsikot tulee olla optimoitu oikeille avainsanoille ja siten, että ne vastaavat tarkasti sivuston sisältöä. Tämän takia sivujen otsikoiden optimointi on heti hakusanatutkimuksen jälkeen seuraava toimenpide verkkokaupan hakukoneoptimoinnissa. Ohjeistuksen sivujen otsikoille löydät täältä.

Sivujen meta-kuvaukset

Sivujen meta-kuvaukset

Meta-kuvaukset eivät vaikuta hakukonesijoituksiin, mutta hakukonenäkyvyyteen ne sen sijasta vaikuttavat. Meta-kuvauksessa annetaan asiakkaalle otsikkoa enemmän tietoa.

 

Kuvauksessa tulisi kertoa, mitä kyseisellä sivulla oikeastaan on ja korostaa klikkaukseen tai ostopäätökseen positiivisesti vaikuttavia tekijöitä.

 

Käytännössä nämä ovat asioita, joilla erottaudut kilpailijoista ja herätät luottamusta asiakkaassa. Klikkiprosenttien noustessa, saat myös paremman hyödyn irti hyvistä Google sijoituksistasi. Lue myös tarkemmat ohjeet meta-kuvauksille.

Linkkien rakennus

Verkkosivujen sisäinen ja ulkoinen linkitys vaikuttaa merkittävästi sivuston käytettävyyteen, liikenteeseen, verkkonäkyvyyteen ja sen luotettavuuteen hakukoneiden silmissä.

 

Parempi luottavuus tarkoittaa usein pienempiä toimenpiteitä muun hakukoneoptimoinnin osalta, kun taas liikenne, parempi näkyvyys ja käytettävyys luonnollisesti edistävät myyntiä.

 

Verkkokauppasivuston ollessa laaja tulee linkkien rakennus olemaan eniten aikaa vaativa osa-alue verkkokaupan hakukoneoptimoinnissa.

 

Verkkokaupoille rakennetaan linkkejä samoin kuin normaalille verkkosivustolle, mutta työtä on huomattavasti enemmän sivujen määrästä johtuen. Linkkien rakennuksesta voit lukea lisää linkkien rakennus -artikkelistamme.

Pyydä tarjous hakukoneoptimoinnista

Tutustu Kamuun videolla