Maksunvälityksiin erikoistunut Checkout Finland tarjoaa verkkokauppiaille kolme uutta mobiilikäyttäjille suunnattua maksutapaa. Uudet maksutavat ovat OP:n Pivo Maksunappi, MobilePay ja Masterpass, joiden ideana on helpottaa mobiiliostamista verkkokaupoissa ja parantaa siten myös verkkokaupan mobiilikäytettävyyttä.

Mobiilikäyttäjien määrä verkkopalveluissa on kasvanut tasaista tahtia viime vuosien ajan. Kuitenkin sivustojen hitaat latausajat ja liian hankalat maksuvaihtoehdot aiheuttavat osaltaan matalat konversioprosentit mobiililaitteilla.

OP Pivo Maksunappi

OP:n Maksunappi on suosittuun Pivo-mobiilisovellukseen lisätty ominaisuus, jonka avulla mobiilikäyttäjä voi suorittaa ostoksen loppuun antamatta korttitietojaan verkkokaupassa. Koko ostotapahtuma on mahdollista hoitaa suoraan sovelluksessa ja sitä pääsevät hyödyntämään kaikkien pankkien asiakkaat. Pivo-sovellusta on ladattu yli miljoona kertaa, joten se on jo valmiiksi laajalti käytössä.

Masterpass

Masterpass on Mastercardin vastine Maksunapille, tarjoten sekin helpompaa mobiilimaksamista. Mastercardin Pohjoismaiden ja Baltian liiketoimintojen kehitysjohtaja Mats Taraldsson ennustaa, että vuoteen 2020 mennessä Euroopassa 38% maksuista tulee olemaan digitaalisia. Masterpass ei ole vielä käytössä, mutta se tullaan aktivoimaan Checkoutin kauppiaille kevään aikana.

MobilePay

MobilePay on kaikkien pankkien asiakkaille tähdätty mobiilimaksamista helpottava sovellus. MobilePay-sovellusta on ladattu Suomessa noin 450 000 kertaa ja sen joustavuutta on kehuttu paljon.

Uudet maksutavat heti käytössä

Checkout Finlandin verkkokauppiaat saavat uudet maksutavat käyttöön automaattisesti. Nykyisellään Checkout on käytössä yli 2500 suomalaisessa verkkokaupassa, joihin OP Pivo Maksunappi, Masterpass ja MobilePay päivittyvät automaattisesti.

Uudet mobiili­maksutavat kannattaa hyödyntää

Ihmiset käyttävät vuosi vuodelta enemmän mobiililaitteita päivittäiseen surffailuun ja verkkokaupoissa asiointiin. Näiden, ja muiden vastaavien mobiilimaksutapojen ansiosta verkkokaupan konversiota on mahdollista kohottaa, jos muut asiat kaupan sisällä ovat kunnossa. Maksutapojen ohella kannatta myös keskittyä entistä enemmän kaupan optimointiin mobiilikäyttäjille, joka voi näkyä isona lisäyksenä myös liikevaihdossa.