Googlen Verkkovastaavan työkalulla (Search Console) saat käyttöösi hyödyllistä tietoa hakukoneoptimoinnin tuloksista ja mahdollisista ongelmista sivustollasi.

Verkkovastaavan työkalua varten tarvitset:

  • Google-tilin
  • Google Analytics-tilin, jolla on oikeudet verkkosivustoosi (tämä ei välttämättä pakollista, tilin omistajuus voidaan todentaa myös muilla tavoilla, mutta näihin tarvitset todennäköisesti webmasterinne tai IT-toimintojen apua)

Ohjeet

  1. Aloita menemällä osoitteeseen https://www.google.fi/webmasters
  2. Klikkaa ”Search Console” -painiketta
  3. Kirjaudu Google-tilillesi
  4. Kirjota kenttään verkkosivustosi osoite ja klikkaa ”Lisää ominaisuus” -painiketta
  5. Seuraavaksi sivuston omistajuus täytyy vahvistaa. Valitse ”Vaihtehtoiset menetelmät” Google Analytics ja paina Vahvista
  6. Mikäli vahvistus ei onnistunut varmista, että sinulla Google Analytics oikeudet kyseiseen sivuun menemällä osoitteeseen https://www.google.fi/analytics/ -> Kirjaudu sisään. Joissain tapauksissa sinulla on Google Analytics oikeudet, mutta vahvistus ei silti onnistu, koska Google Analytics on asennettu normaalista poikkeavalla tavalla. Tällöin tili tulee vahvistaa muulla keinolla esimerkiksi palvelimelle ladattavalla .html tiedostolla. Tällöin tarvitset pääsyn palvelimen tiedostoihin. Jos sinulla ei sitä ole, niin ole yhteydessä webmasteriinne tai IT-osastoonne.

Ohjeet verkkovastaavan työkalun käyttöoikeusien jakamisesta muille henkilöille löydät täältä.