Projektinhallintatyökalu ja tulevaisuuden Work OS monday.com lisää uudistuksia ohjelmistoonsa jatkuvasti. Me, Digitoimisto SEOSEON olemme monday.comin virallinen Suomen kumppani. Pidämme teidät ajan tasalla monday.comin uusista ominaisuuksista kuukausittain.

monday.com kehittää työkalua taukoamatta tarjotakseen maailman parhaan projektinhallintatyökalun ja kokonaisvaltaisen käyttöjärjestelmän työntekoon, alasta ja yrityksen koosta riippumatta. Liity itse ja vinkkaa työporukallesi uutiskirjeestämme, niin koko tiimi pysyy aina aallonharjalla uusien ominaisuuksien osalta.

Tilaa monday.com uutiskirje

* Pakolliset kentät

Varaa maksuton konsultaatio

monday.com Suomen Gold Partner SEOSEON Digitoimisto
monday.com esittelyssä tutustutaan ohjelmistoon simuloiden kunkin asiakkaan tarvetta. Esittelyssä asiantuntija on luonut valmiiksi räätälöidyn työnkulun siitä, millainen haluttu prosessi on monday.comissa.

Jätä yhteydenottopyyntö lomakkeen kautta tai soita meille:

Varaa esittely


Muistakaa tutustua myös meidän kattavaan projektinhallintaoppaaseen ja kymmeniin käyttötarkoituksiin kehitettyihin monday.com templateihin.


Marraskuun uudet ominaisuudet

monday products-tuotteiden päivitykset

Dev tuote: Sprintin suunnitteluun parannus

Tähän saakka sprintin suunnitteluprosessissa päättyneen sprintin jälkeen on pitänyt manuaalisesti raahata tehtävä toiseen sprinttiin tai backlogiin. Tähän on tullut muutos, ja nyt muutoksen myötä sprintin valmistumisen jälkeen ilmestyy uusi sprint moduuli.
Muutokset:

 • Siirrä tekemättömät tehtävät toiseen sprinttin tai backlogiin
 • Pidä tekemättömät tehtävät nykyisessä sprintissä
 • Huomioi: moduuli tulee käyttöön jos sprintissä on vähintään yksi tekemätön tehtävä ja vähintään yksi päättymätön sprintti

Dev-tuote: Burndown chart

monday dec-tuotteessa oleva Burndown-kaavioon on lisätty aktiviteetti loki. Burndown-kaavion avulla voi mitata projektin edistymistä ajan suhteen. Kaaviot kertovat, kuinka paljon työtä ja aikaa on jäljellä, auttaa ennustamaan, milloin saat projekti valmistuu ja milloin se esitellään.

monday.com dev tuote sprintin aktiviteettiloki

Uusi aktiviteettiloki koostuu eri tapahtumista.

monday.com dev sprintin tehtävä valmis

Jokainen aktiviteetti toimintalokissa kuvataan tapahtuman otsikolla, muutoksen tehneellä henkilöllä, itemin nimellä ja päivämäärällä.

Dev-tuote: Github yhdensuuntainen synkronointi resepti

GitHub-issueiden dataa ei enää tarvitse päivittää manuaalisesti boardille. monday.comin dev-tuotteeseen on lisätty GitHubin yhdensuuntainen synkronointi monday.comin boardeihin. Tällä hetkellä valittavana on kaksi eri reseptiä:

monday.com dev github integraatio reseptit

Github integraatio: yhdistä monta Github-tiliä

monday.comiin on lisätty mahdollisuus yhdistää useita GitHub-organisaatioita yhdelle tilille.

monday.com dev yhdistä monta githubtiliä

Formin uudet-lupa-asetukset ja reCAPTCHA käyttäjän tunnistautuminen

Formin asetuksista löytyy nyt vaihtoehdot, joista on mahdollista asettaa päälle reCAPTCHA-tunnistautuminen sekä rajoittaa formin käyttöä vain oman monday.comin tilin käyttäjille.

monday.com forms permissions image

Kun otat CAPTCHA:n käyttöön, kuka tahansa käyttäjä näkee sen. Formin lähetys on mahdollista vain napsauttamalla “I’m not a robot”-kohtaa.

monday.com formeissa voi nyt valita capthan

Formin tulokset valikko näyttää yhteenvedon tuloksista

Workformsissa käyttäjät voivat nyt tarkastella lomakkeiden tuloksia ympyrä- ja pylväskaavioina sekä nähdä avointen kysymysten vastaukset.

Näin näet formin tulokset:

 1. Valitse muokkaa formia, “edit form”
 2. Valitse valikko tulokset, “results”
 3. Tämän jälkeen avautuu näkymä jossa on valittavana yhteenveto, “summary” sekä vastaukset, “responses”

monday.com workforms tulokset

Selkeämpi mirror status-näkymä

Statuksen mirrorointi-näkymää on parannettu selkeämmäksi. Nyt sarakkeessa näkyy kaikkien yhdistettyjen sarakkeiden labelin nimi, labelien määrä sekä statuksen prosenttimäärä.

Workload näkymä prosentteina

Workload eli resursointi näkymään on nyt lisätty mahdollisuus näyttää resursointi prosentteina. Asetus löytyy valitsemalla workload-näkymän asetukset, “effort ja capacity” ja “Present workload as percentage”.

Workload näyttää subitemit

Workload-näkymän asetukset valikko sai uudistuksen ja itemien ja subitemien valinta yksinkertaistui.

Workload: määritä kapasiteetti tiimi-kohtaisesti

Workload näkymään on nyt mahdollista asettaa tiimikohtaisesti yksilöllinen kapasiteetti. Aikaisemmin kapasiteetti oli mahdollista asettaa vain henkilöresursseilla. Uudistus mahdollistaa kapasiteetin jakamisen tiimeille myös niin, että työn voi jakaa tasaisesti jäsenten kesken, jos käyttäjä niin haluaa.

Kuinka kapasiteetin asetus tiimi-kohtaisesti toimii – vaihtoehto 1:
Aseta oletuksena henkilö resursseille ja sen jälkeen ryhmän kapasiteetti kertomalla tämä oletusarvo ryhmän jäsenten määrällä.
Esimerkki: Oletuksena on valittu 40h/viikko/henkilö, eli tiimistä 2 on 80h/viikko. Oletus per henkilö on yleinen kaikille tiimeille eli ei ole mahdollista asettaa oletusarvoa per henkilö per tiimi.

Kuinka kapasiteetin asetus tiimi-kohtaisesti toimii – vaihtoehto 2:
Mukauta kapasiteettia resurssia kohden – tässä tapauksessa käyttäjä voi asettaa arvon henkilöä kohti ja eri arvon tiimiä kohti.

monday.com workload tiimin kapasiteetti

Workloadin kapasiteettilaskenta
Jaottelu tehdään yhtenäisesti tiimin kesken. Ei ole mahdollisuutta valita, että yksi henkilö tekee 40% ja loput esimerkiksi jaetaan tasaisesti.

Jos henkilölle jolle on asetettu kapasiteettia, joka on myös osa tiimiä, huomioidaan henkilön yksilöllinen kyky.

Esimerkki: jos henkilö kuuluu 2-henkiseen tiimiin, jonka kapasiteetti on 50 tuntia, tällä henkilöllä on 25 tuntia kapasiteettia. Mutta jos on myös erityinen määritelmä, että tällä henkilöllä on 30 tuntia kapasiteettia, niin työmäärän laskennassa käytetään 30 tuntia. Muihin joukkueen jäseniin ei tässä tapauksessa ole vaikutusta, eli heillä on edelleen 25 tunnin kapasiteetti.

Kanban sai action-menun

Kanban-näkymään on lisätty action-menu. Jokaisesta Kanban-kortista löytyy kortin oikeasta reunasta kolme pistettä, jota painamalla saa kortti-kohtaiset asetukset. Uusi action-menu mahdollistaa kanban-kortin monipuolisemman muokkauksen suoraan kortista.

kanban näkymän action näkymä

Docsin asetus muutos

Visuaalisen valkotaulun docsin asetukset muuttuivat.
Löydä uudet asetukset:

 1. Valitse docsin vasemmasta yläreunasta +Add
 2. Valitse “more options”
 3. Oikeaan reunaan ilmestyy “explore”-valikko, josta löytyy kaikki docsiin liittyvät asetukset
 4. Asetuksista löytyy myös haku-kenttä, josta voi hakea eri asetuksia, templateja jne

monday.com workdocs uudet asetukset

monday.com workdocs uusi hakutoiminto

monday.comin mobiiliapp: uusi my work-näkymä

Kaikki taskit näyttävät my work-näkymä on uudistetty monday.comin mobiilisovelluksessa.

Päivämäärä kolumnin asetus piilottaa viikonloput

Päivämäärä-kolumnin asetuksista on mahdollista piilottaa viikonloput koko tilin asetuksista. Kun asetus on käytössä, riippuvuudet ottaa tämän myöskin huomioon.

monday.com kalenterissa voi nyt piilottaa viikonloput

Boardin omistajilla mahdollisuus tyhjentää yhdistymisiä poistettuun itemiin

Boardien omistajat voivat nyt tyhjentää yhteydet poistettuihin itemeihin tai itemeihin, jotka kuuluvat poistettuihin yhdistettyihin connect-boardeihin. Poistettuja tai arkistoituja tietoja sisältävien Connect-Boards & Mirror -sarakkeiden kohdalla näkyy nyt punainen teksti, joka kertoo mitä toimenpidettä käyttäjältä vaaditaan. Boardin omistajat voivat halutessaan puhdistaa poistetut/arkistoidut yhteydet. Siivousoperaatio tukee myös jo varastoituja itemeita ja varastoitujen suhteiden palauttamista.

Subitem filteröinti

Subitem filteröinti toimii nyt boardeilla ja dashboardeilla.

monday.com subitemien filtteröinti onnistuu

⬍ Katso Marraskuun 2021 päivitykset ⬍

Marraskuun uudet ominaisuudet

Tiedostojen versiointi

Voit nyt asettaa aiemmat tiedostoversiot nykyisiksi versioiksi. Files-kolumnille asetettujen tiedostojen eri versioita on nyt mahdollista selata ja tallentaa aiemmat versiot.

Tiedostoversioiden poisto

Voit myös poistaa version samasta paikasta, files-kolumnista. Voit poistaa vain ei -aktiivisia versioita ja hyväksynnän jälkeen se poistetaan. Jos versio on aktiivinen, valittu kuva, nykyinen kuva valitaan.

Tiedostoversioiden poisto monday.comissa

Custom automaatioiden ehdot

Voit nyt lisätä ehdon custom automaatioille. Ehto tarkistaa numeron, joka vastaa tiettyä arvoa.

Esimerkki: Suorita automaatio, kun tietty määrä tai hinta saavutetaan.

Monday Workdocs esitystila

Docsia voi katsoa nyt esitystilassa. Esitystilan saa päälle Docsin oikean yläkulman kolmesta pisteestä valitsemalla “present mode”.

Monday workdocs esitystila

Custom automaatio sovelluksille

Käyttäjät voivat nyt rakentaa custom automaatioreseptejä asentamilleen sovelluksille.

Tiedostojen versiointi monday.comissa

Kopioi linkki Workdocsin valittuun kohtaan

Docsiin on tullut kopiointiominaisuus, jonka avulla voit lähettää docsissa olevan tietyn kohdan vastaanottajalle. Paina docsin vasemmalla olevaa “action menu”-painiketta ja valitse “copy link”.

Pyydä pääsy yksityiseen boardiin

Mikäli käyttäjä ei ole lisättynä yksityiseen boardiin ja käyttäjä yrittää päästä kyseiseen boardiin, tulee ”pääsy estetty” -ilmoitus. Yrittäessään ladata yksityistä boardia, johon ei ole pääsyä, on tullut uusi ”Pyydä käyttöoikeutta” -painike. Tämän avulla käyttäjät voivat pyytää käyttöoikeutta suoraan sivulta.

Napsauttamalla tätä painiketta lähetetään ilmoituksia kaikille boardin omistajille. Ilmoituksen saatuaan boardin omistaja voi sallia pääsyn boardille.

monday.com <> Outlook kalenteri-integraatio

Outlook kalenteri integraation avulla voit synkronoida:

 • Tiedot monday.comista Outlook kalenteriin
 • Tiedot monday.comista Outlook kalenteriin, kun “henkilö”-kolumni on määrätty jollekin
 • Outlook kalenterista monday.comiin

Kaikki edellä mainitut synkronoinnit ottavat huomioon myös monday.comiin tai Outlook kalenteriin tehdyt muutokset.

outlook kalenteri monday.com integraatio

Näin otat Outlook kalenteri ja monday.comin välisen integaation käyttöön:

 1. Mene integration centeriin ja kirjoita hakuun “Outlook Calendar”
 2. Valitse haluamasi resepti ja täytä vaaditut kentät

Jos aloituspäivämäärää ei aseteta, Outlook kalenteriin tulee tapahtuma samalle päivälle ja tapahtuman kestoksi tulee automaattisesti 30 minuuttia.

Ettekö vielä hyödynnä monday.comia tiiminne työskentelyyn?

Aloita ilmainen monday.com Work OS työkalun kokeilu nyt.
Aloita kokeilu


Mietityttääkö jokin asia monday.comin suhteen?

Voitte aina olla yhteydessä meihin! Autan mielelläni asiassa kuin asiassa. Lähetä viesti anni.ollikainen@seoseon.com tai lähesty LinkedIn:issä.