Projektinhallintatyökalu ja tulevaisuuden Work OS monday.com lisää uudistuksia ohjelmistoonsa jatkuvasti. Me, Digitoimisto SEOSEON olemme monday.comin virallinen Suomen kumppani. Pidämme teidät ajan tasalla monday.comin uusista ominaisuuksista kuukausittain.

Monday.com kehittää työkalua taukoamatta tarjotakseen maailman parhaan projektinhallintatökalun ja kokonaisvaltaisen käyttöjärjestelmän työntekoon, alasta ja yrityksen koosta riippumatta. Liity itse ja vinkkaa työporukallesi uutiskirjeestämme, niin koko tiimi pysyy aina aallonharjalla uusien ominaisuuksien osalta.

Tilaa monday.com uutiskirje

* Pakolliset kentät

Eikö monday.com ole yrityksessänne vielä käytössä?

Ota monday.com testiin täysin ilmaiseksi ja totea itse, sen nerous.
Aloita kokeilu


Muistakaa tutustua myös meidän kattavaan projektinhallintaoppaaseen.


Helmikuun päivitykset

Helmikuu oli lyhyt kuukausi, mutta siitäkin huolimatta monday.com ehti julkaista aimo annoksen uutuuksia ja päivityksiä jo olemassa oleviin ominaisuuksiin.

monday.com avasi ensimmäisen datakeskuksen Eurooppaan

Lue artikkeli: monday.com EU:n datakeskus

Ensimmäinen Eurooppaan avattu datakeskus on vasta ensisoittoa! Tähän saakka yrityksien dataa on säilytetty ainoastaan Yhdysvalloissa. Nyt myös Euroopan sisäinen AWS, Saksassa palvelee eurooppalaisia yrityksiä.

EU datacentteri monday.com

Tänä päivänä yhä useamman yrityksen vaatimus on, että yrityksestä tulevaa dataa säilytetään Euroopan Unionin alueella. Niimpä monday.com vastasi tähän pyyntöön ja avasi uuden datakeskuksen Frankfurtiin, Saksaan.

Uutta datakeskusta operoi Amazon Web Services (AWS). Tämä tarkoittaa sitä, että mondayta Enterprise-tasolla käyttävien yritysten data voidaan säilyttää myös Saksan datakeskuksessa.

Monday on valinnut datakeskuksensa huolella, sillä käyttäjien datan turvallisuus on ollut alusta saakka ensiarvoisen tärkeää. Tämän vuoksi datakeskukseksi valikoitui Saksan toiseksi suurin ohjelmistoyritys Amazon Web Services. monday.com onkin yksi harvoista onlinepohjaisista yritystyökaluista, jotka tarjoavat mahdollisuuden varastoida dataa Euroopan Unionin alueella.

EU Data-alue – mitä sinun tulee tietää?

 1. Mikä on data-alue?
 2. Data-alue on maantieteellinen alue mihin käyttäjien data kuten postaukset, kuvat ja tiedostot on varastoitu. Datasi ja varmuuskopiot on varastoitu vain käyttäjän omalla suostumuksella eikä dataa tulla siirtämään koskaan pois tältä alueelta.

 3. Mitä data-alueita monday käyttää?
 4. Mondayn datakeskus sijaitsee Yhdysvalloissa ja ja uusi datakeskus Saksassa. Tulevaisuudessa datakeskuksia tullaan avaamaan lisää.

 5. Kuinka valitsen oman data-alueen?
 6. Tällä hetkellä vain Enterprise-asiakkaiden on mahdollisuus valita datan varastointipaikka. Kaikissa Euroopan datakeskukseen liittyvissä kysymyksissä, suosittelemme ottamaan meihin yhteyttä.

 7. Koskeeko lupaus säilyttää käyttäjien dataa tietyllä alueella myös sub-prosessoreja?
 8. Kyllä, tämä lupaus koskee myös sub-prosessoreja.

Nyt eurooppalaiset yritykset voivat säilöä datansa entistä turvallisemmin mielin, sillä mondaylla on Euroopan datakeskuksen lisäksi kaikki tarvittavat sertifikaatit myös arkaluontoisten tietojen säilömiseen. Lue lisää sertifikaateista monday.comin Trust Centeristä.


My work-tila uusille käyttäjille – tulossa kaikille käyttäjille kevään aikana

My Work-tila näkyy nyt uusille käyttäjille selain- ja mobiiliversiossa. My Work on odotettu uutuus – se kerää viikkosi työtehtävät yhteen paikkaan. Kuinka kätevää, sieltä näet yhdellä vilkaisulla mitä tehtäviä sinulle on annettu työviikon ajaksi ja mitä sinun pitää tehdä niille.

My Work on jokaisen käyttäjän henkilökohtainen näkymä – kollegasi eivät näe tätä. My Work-näkymässä on mahdollista käyttää collapse sections-ominaisuutta (osioiden piilotus) ja katsoa subitemsejä (alitehtäviä). Mobiilikäyttäjät saavat ominaisuuden käyttöön, päivittämällä monday.com sovelluksensa, uusimpaan versioon.

Uudessa versiossa on mahdollista filtteröidä kolumneja, esimerkiksi workflown (työnkulun) tai due daten (määräajan) mukaan. Tulevaisuudessa My Work-näkymään on tulossa mahdollisuus lisätä widgettejä (pienoisohjelmia) ja kalenterinäkymä. Tämän myötä kaikilla käyttäjillä on mahdollisuus muokata omat viikon tehtävät mielensä mukaan.

Tila: Avoinna uusille käyttäjille. Kaikille käyttäjille versio julkaistaan kevään aikana ja My Work tulee tulee korvaamaan vanhan My Week-tilan kokonaan.

monday.com uusi My Work näkymä


Uusi VLOOKUP sovellus

Mondayhin on julkaistu uusi, toivottu sovellus nimeltä VLOOKUP. Tämä on monille excelistä tuttu hyödyllinen kaava, solun etsintään sisällön perusteella. Nimi VLOOKUP tulee sanoista Vertical Lookup.

Tässä on kolme esimerkkiä kuinka ratkaista ongelmat VLOOKUP sovelluksen avulla:

 • Automaattiset tiedot työntekijän mukaan, kun tehtävä on määrätty tietylle henkilölle
 • Sovellus tunnistaa tuplana olevat itemit pohjautuen toiseen boardiin
 • Seuraa automaattisesti esimerkiksi henkilöitä, jotka eivät vielä ole täyttäneet vaadittua lomaketta

Näin saat VLOOKUP sovelluksen käyttöösi:

 1. Lataa VLOOK Auto-link Connector monday tilillenne Apps marketplacesta.
 2. Lisää sovellus molempiin haluamaasi boardeihin: siihen mistä haluat muutoksen tapahtuvan ja siihen mihin haluat muutoksen menevän. Sovellus lisätään navigoimalla “integrate” ja “board integrations”, etsi haulla VLOOK Auto-link Connector ja lisää se boardeihin.
 3. Lisää kohde-boardiin – eli siihen boardiin mihin haluat muutoksen menevän “VLOOKUP Auto-link Editor”-view: mene “main table”, “Add view” ja etsimällä haku-toiminnolla VLOOKUP Auto-link Editor.
 4. Täytä “source” ja “target”-kolumneihin tiedot mistä kolumneista haluat tietojen siirtyvän.
 5. Automaation jälkeen haluamasi muutokset näkyvät boardilla johon asetit automaation.

Uusi tiedostojen esikatselunäkymä

Tiedostojen esikatselunäkymä saa uuden ulkoasun. Uudistuksen myötä esikatselunäkymästä näkee helpommin kuvan tai muun tiedoston tarkat tiedot.

Uudistus pitää sisällään:

 • Raikkaampi ja entistä toimivampi ulkoasu
 • Muokkauspaneeli mahdollistaa tiedoston poiston, tulostamisen ja latauksen
 • Useita näkymä- ja muokkausmahdollisuuksia
 • Selkeämpi info-paneeli – paneelista näkee selkeämmin kuvan nimen, tiedostotyypin, lataamispäivämäärän, kuvan koon, resoluution ja lataajan nimen

Tila: Tulossa pian kaikille käyttäjille

Tiedoston esikatselunäkymä ennen:

tiedostojen esikatselu vanha

Tiedoston esikatselunäkymä uudistuksen jälkeen:

tiedostojen esikatselu uusi


Itemin luonti toiseen boardiin kustomoidun reseptin avulla

Nyt voit luoda itemeita toiseen boardiin kustomoitujen automaatioreseptien avulla. Tämä mahdollistaa sen, että päivittämäsi status kopioituu reseptin avulla haluamaasi boardiin. Resepti kuuluu kokonaisuudessaan näin: When status changes to done create an item in board.

Kustomoidun reseptin käyttö:

 1. Mene kohtaan ”Automate” ja valitse ”Automation Center” välilehti.
 2. Valitse ”Create custom automation”.
 3. Valitse ”When” → ”Status changes” → ”To something” → ”Create item in board”.
 4. Tallenna automaatio klikkaamalla ”Create Automation”.

When status changes create an item in board


Uusi CRM app – Bill.it app

Bill.it sovellus on tarjouksien luontiin kehitetty monday.com app. Sovelluksella voit luoda ja lähettää myyntitarjouksia suoraan mondaysta asiakkaalle.

Bill.it mahdollistaa tarjouksen muokkaamisen, lähettämisen ja lataamisen koneelle. Tarjouksiin pystytään hyödyntämään boardista löytyviä tietoja, eli voit koostaa CRM:n tiedoista tarjouksia yksinkertaisesti vain valitsemalla haluamasi tiedot. Pystyt muokkaamaan tarjouspohjaan myös yrityksenne logon ja yritystiedot.

Bill.it sovelluksen käyttöönotto (kaksi tapaa):

Tapa 1:
Luo uusi board, valitse “choose from templates” -valikosta jokin näistä pohjista: Simple CRM, Advanced CRM, Advanced Sales CRM tai Contacts solutions template. Näissä templateissa Bill.it-sovellus on valmiina.

Tapa 2:

 1. Klikkaa itemiä.
 2. Paina “add view” keskustelunäkymässä.
 3. Lisää Bill.it sovellus.
 4. Bill.it näkyy nyt omana välilehtenä keskustelunäkymässä.
 5. Klikkaa Bill.it välilehteä ja valitse “create quote” ja täytä tarvittavat tiedot.
 6. Lähetä linkkí vastaanottajalle painamalla “send” tai lataa dokumentti tietokoneellesi painamalla “download”.

Bill.it tarjouslaskelman luominen mondayssa

Tulevat Bill.it päivitykset

Bill.it -sovelluksen kehitys jatkuu, mikä tulee tukemaan mondayn CRM-ominaisuuksia entisestään. Alta löydät seuraavana pipelinessä olevat ominaisuudet.

 • Jaettavat weblinkit
 • Dokumenttien seuranta
 • Mallipohjat
 • Myyntitarjouksen jako suoraan mondayn sovelluksesta
 • Tarjouksen tallennus suoraan itemiin
 • Hyväksy/hylkää tarjous
 • Laskutus ja laskun perintä

Subitemin numbers widget dashboardiin

Uuden ominaisuuden ansiosta voit tuoda numeeriset tiedot dashboardille myös subitemeistä, eli alitehtävistä. Aikaisemmin dashboardille oli mahdolista tuoda vain tiedot boardin numerokolumnista. Ominaisuus toimii siis timeline (aikajana) ja calendar (kalenteri) widgetissä jo tutuksi tulleeseen tapaan.

Saat ominaisuuden näkyville menemällä dashboardiin, valitsemalla asetukset ja klikkaamalla halutun subitemin aktiiviseksi.

subitemin numerot dasboardi widgetissä


Helmikuun päivitykset jo olemassa oleviin ominaisuuksiin

Facebook integraatio – Liidimainosten liidit automaattisesti monday itemeiksi

Monday laajensi Facebook Ads -integraatiota, nyt saat uudet liidit suoraan Facebook Ads-formista boardille.

Reseptin valinnan jälkeen valitse haluamasi formi, josta haluat ottaa liidit. Kun olet tilannut tämän formin ja kun uusi liidi tulee, siitä muodostuu uusi item boardille. Luotuun tehtävään tallentuvat myös kaikki liidiformin kentät tietoineen.

Tiedot Facebook Ads formilta monday boardiin


Kanban näkymän päivitys

Kanbaniin on tullut uusia, hyödyllisiä päivityksiä. Kanban-tehtäväkorttiin on nyt mahdollisuus lisätä useita henkilöitä tai tiimejä. Jokaisessa kolumnissa on oma rivi, samalla lailla kuin item kortissa. Myös person kolumnin muokkaus helpottui, sillä nyt se tapahtuu suoraan kortista. Kanban-näkymään on myös mahdollisuus lisätä useita eri päivä-kolumneja ja useita eri status-kolumneja. Kirsikaksi kakun päälle kanban sai myös dark themen, eli näkymä on mahdollista vaihtaa tummaan ulkoasuun.

monday.com kanban dark theme


Tiedostojen esitys Kanban-taulussa

Kanban-tauluun on mahdollista tuoda GIF- ja videotiedostoja – tällä hetkellä on mahdollista nähdä vain ensimmäinen lisätty tiedosto. Tulevaisuudessa tähän tulee muutos ja on mahdollisuus nähdä useita tiedostoja yhtä aikaa.

Tiedoston tuonti Kanban-tauluun:

 1. Kanban näkymän saat mihin tahansa boardiin valitsemalla “main table” ja sieltä “add view” ja “Kanban”.
 2. Klikkaa haluamaasi itemiä.
 3. Nyt voit tehdä muutoksia kanban-tauluusi.
 4. Kohdasta files pääset lisäämään kuva-, GIF- tai videotiedoston.

Kuvat ja tiedostot kanban näkymässä


Listaamme uudet monday.com ominaisuudet kuukausittain

Pysy aina kartalla monday.comin uusista ominaisuuksista ottamalla blogikategoriamme seurantaan.
Siirry uutisiin