Google huomioi hakutuloksissaan todella monta muuttujaa, mutta yksi hieman liian vähälle huomiolle jäänyt, joskin tärkeä asia on sivuston nopeus. Mitä nopeammin sivusto latautuu, niin sitä parempi. Google arvostaa hyvää käyttäjäkokemusta ja nopeus on yksi tärkeistä mittareista yhdessä hyvän sisällön kanssa.

Niin sanottu onpage-optimointi eli sivustolla tapahtuva optimointi ottaa nopeuden huomioon monen muun seikan ohessa. Onpage-optimointi on laaja prosessi, mutta yksi osa-alue on kuvien optimointi. Kuvien optimoinnilla saavuttaa jo paljon, koska usein kuvien vaikutusta ei ole huomioitu riittävästi.

Kannattaa aloittaa kuvien koosta. Jos haluaa sivuilleen tietyn kokoisia kuvia esimerkiksi 400×300 pikseliä, niin silloin on syytä varmistaa, että kuvan alkuperäinen koko on juuri se 400×300 pikseliä eikä yhtään suurempi. Sen jälkeen on hyvä ottaa kuvat tarkempaan tutkiskeluun ja katsoa, että kuinka suuria kuvatiedostot ovat. Usein saattaa olla, että kuvatiedostot ovat suuria ja sivulla saattaa olla useita kuvia, joten ne hidastavat sivun latautumista todella paljon. Hidas latautuminen huonontaa käyttäjäkokemusta ja samalla se vahingoittaa sivun näkyvyyttä. Google nimittäin rankaisee siitä, jos sivusto latautuu hitaasti.

Eli ensin alkuperäisten kuvien koko on syytä tarkastaa ja sen jälkeen ne kannattaa pakata. Kuvien pakkaaminen usein huonontaa hieman kuvien laatua, mutta usein tämä ero on niin pieni, että sitä ei edes silmällä erota. Esimerkiksi usean megatavun kuvatiedoston saa monessa tapauksessa pakattua kymmenesosaan alkuperäisen kuvan koosta tai jopa pienemmäksikin. Kun sivustolla on useita kuvia, niin ero on huomattava. Pakkaamisen voi tehdä kuvankäsittelyohjelmalla, kuten Photoshopilla, mutta netistä etsimällä löytää myös selaimessa toimivia ilmaisia ohjelmia, joilla editointi onnistuu.

Lähde: Search Engine Land

Tarvitsetko apua tai haluatko lisää tietoa sivulla tapahtuvasta onpage-optimoinnista? Ota yhteyttä, niin autamme mielellämme.