Googlen äskettäin julkaiseman artikkelin mukaan mobiililaskeutumissivujen keskimääräinen latausaika on 22 sekuntia. Silti tutkimusten mukaan noin puolet käyttäjistä poistuvat sivustolta, jos sivun latautumisessa kestää yli kolme sekuntia.

On siis sanomattakin selvää, että useimmat mobiilisivuista eivät vastaa vielä käyttäjien vaatimuksia. Nykyisin käyttäjät haluavat artikkeleiden latautuvat heti klikin jälkeen. Vastaavasti mobiilikäyttäjät hylkäävät verkkokauppojen ostoskorit yhä helpommin, jos sivulta toiseen siirtymisessä kestää liian kauan.

Googlen artikkelissa todettiin myös, että jopa 70%:lla tutkituista sivuista oli taitteen yläpuolella (above the fold) kuvamateriaalia jonka latautumisessa kestää noin seitsemän sekuntia. Tämä on erittäin huolestuttavaa kyseisten yritysten tai sivustojen kannalta, sillä latausajan noustessa yhdestä sekunnista seitsemään, asiakkaan poistumisen todennäköisyys kasvaa jopa 113%.

Mobiilisivujen nopeus ja välitön poistumisprosentti

Lähde: Google/SOASTA Research, 2017.

Sivujen nopeus ei kuitenkaan vaikuta ainoastaan latauskertojen määrään, vaan sillä on suora vaikutus myös yrityksen myyntiin ja verkkosivuston hakukonenäkyvyyteen, eli se on yksi hakukoneoptimoinnin ranking factor. Samaisessa Googlen tutkimuksessa todettiin, että konversioiden määrä on mobiililaitteissa useimmiten muita laitteita alhaisempi kun samalla lähes puolet verkkosivuliikenteestä tulee mobiilaitteilla.

Tutkimuksessa Google tarkasteli 900,000 mobiilisivua 126:sta eri maasta ja tuli tulokseen, että suuri osa mobiilisivuista ovat hitaita ja niissä on käytetty liian monia sivua hidastavia elementtejä.

Samaisessa artikkelissa Google havainnollisti hyvin sitä, mikä suurimmassa osassa sivuista on todellisuudessa pielessä. 70% testatuista sivuista oli yli yhden megatavun kokoisia, 36% oli yli kahden megatavun kokoisia ja jopa 12% oli yli neljän megatavun kokoisia. Kuitenkin 1.49 megatavun lataamiseen menee nopeahkolla 3G-yhteydellä seitsemän sekuntia.

Oletko testannut omien mobiilisivujesi nopeutta? Ilmaisen testin voit tehdä Googlen Test My Site –työkalulla.