Google julkaisi äskettäin uuden pienille yrityksille tarkoitetun verkkosivutyökalun, jonka avulla on helppo tehdä yritykselle oma (yhden sivun) verkkosivusto. Uusi työkalu on nimeltään “Website” ja sen käyttö on täysin ilmaista.

Googlen mukaan jopa 60% pienistä yrityksistä maailmanlaajuisesti ei omista minkäänlaista verkkosivustoa. Google yrittää selkeästi pienentää tätä prosenttilukua tekemällä verkkosivujen ensimmäisen verkkosivuston hankkimisesta mahdollisimman helppoa.

Google-Website-työkalu

Miten Google Website -työkalu toimii?

Website-työkalu on Google My Business -lisäosa, joka tarkoittaa, että yrityksen on oltava rekisteröitynyt tähän palveluun. Verkkosivun luonnin yhteydessä, Google siirtää automaattisesti esimerkiksi yrityksen tiedot GMB-listauksesta, jonka jälkeen käyttäjä voi kustomoida uutta verkkosivuaan (tekstit, kuvat ja teema).

Vaikka Googlen uusi Website-työkalu ei ole ratkaisu monille yritykselle sen rajallisten toimintojen takia, niin se on huomattavasti parempi vaihtoehto kuin olla kokonaan ilman verkkosivuja. Se saattaakin soveltua hyvin pienille yrityksille kuten parturi-kampaamolle tai leipomolle, jonka ideana ei ole varsinaisesti toimia verkossa tai vastaavasti budjetti ei riitä oman verkkopalvelun rakentamiseen. Website -työkalun avulla yritys voi myös entistä helpommin aloittaa esimerkiksi Google Ads -mainonnan, jonka avulla yritys saadaan löytymään hakutuloksista.

Google Website -työkalun voit ottaa käyttöön täältä: https://www.google.co.in/business/how-it-works/website/