Eilen 29.10 Google varoitti, että aikoo pian pudottaa manuaalisesti hakutuloksista sivut, joilla on käytössä harhaanjohtavia mobiilikäyttäjien uudelleenohjauksia. Varoitus koskee kaikkia riippumatta siitä, onko uudelleenohjaus määritelty tarkoituksella vai tahattomasti.

Näillä uudelleenohjauksilla tarkoitetaan sivuja, jotka eivät liity hakutulokseen. Eli, jos ohjaat kävijäsi esimerkiksi yrityksesi mobiilikäyttäjille optimoidulle sivulle, niin sinun ei tarvitse vielä huolestua.

mobiilikäyttäjien uudelleenohjaus

 

Miten tiedän käytetäänkö sivuillani Googlen sääntöjen­vastaisia uudelleen­ohjauksia?

  1. Tarkista manuaalisesti

Voit testata mobiilikäytettävyyttä manuaalisesti, esimerkiksi vierailemalla sivustollasi Googlen orgaanisten hakujen kautta.

  1. Kuuntele käyttäjiä

Asiakkaat tai muut vierailijat näkevät sivustosi aina eritavalla. On hyvä aina kiinnittää huomiota erilaisiin valituksiin tai ehdotuksiin, jotta kuulet mahdollisista ongelmista sivustosi käytettävyydessä.

  1. Hyödynnä analytiikkaa

Harhaanjohtavat uudelleenohjaukset voidaan huomata myös analytiikan avulla. Esimerkiksi, jos keskimääräinen vierailuaika mobiilikäyttäjien kohdalla on äkillisesti tippunut, niin kannattaa tutkia asiaa pidemmälle.

Normaalisti tämän kaltaisia kikkoja käyttävät lähinnä black-hat markkinoijat, mutta joissain tapauksissa sivusto saattaa olla myös hakkeroitu. Joka tapauksessa tämä rikkoo Googlen asettamia suuntaviivoja ja nämä sivustot poistetaan hakutuloksien joukosta piakkoin.

Jos olet ostanut hakukoneoptimointi- tai markkinointipalveluja viimeaikoina, niin on hyvä myös varmistaa, että muutokset on tehty Googlen asettamien sääntöjen mukaisesti.