Miltä kuulostaisi ajatus siitä, että kasvattaisit liikevaihtoa samalla markkinointibudjetilla? Verkkosivujen optimointi on yksi tapa saavuttaa parempia tuloksia samalla käyttäjämäärällä. Uudella Google Optimize -työkalulla voit testata konversioon vaikuttavia tekijöitä ja tehdä dataan perustuvia päätöksiä.

Google Optimize on A/B-testaukseen ja konversio-optimointiin tarkoitettu työkalu, jonka avulla markkinoija tai verkkokauppias voi kokeilla eri sivujen ja elementtien toimivuutta, ja optimoida näin verkkosivuistaan käyttäjäystävällisemmät ja paremmin myyvät.

Uusi Google Optimize toimii Google Analyticsin ja Google Tag Managerin perustalla, joten se voidaan asentaa verkkosivustolle koodin pätkän avulla. Tämän jälkeen käyttäjä voi alkaa hyödyntämään Google Analytics dataa verkkosivujen optimointiin.

Tuote perustuu suuryrityksien käyttöön räätälöityyn Optimize 360 –työkaluun. Se on kuitenkin Optimize 360:tä helppokäyttöisempi ja ilmainen vaihtoehto, joten se soveltuu mainiosti myös pienemmille yrityksille tai ylipäätänsä konversio-optimoinnista kiinnostuneille markkinoijille.

Google Optimize - UI 2

Suurimmat erot ilmaisen ja maksullisen Google Optimize -työkalun välillä

Google Optimize 360:n (maksullinen Enterprise-työkalu) ja Google Optimizen (ilmainen versio) on joitakin ratkaisevia eroja, jotka tekevät maksullisen version hankkimisesta mielenkiintoisen vaihtoehdon suuremmille yrityksille. Näitä ovat muun muassa:

  • Testien kohdistaminen Google Analytics -yleisöjen perusteella
  • Testien määrä – ilmaisessa versiossa mahdollista tehdä vain kolme testiä samanaikaisesti
  • Testin tavoitteet – maksullisessa versiossa voit tutkia jälkikäteen testin mahdollisia vaikutuksia erilaisiin muuttujiin, kun taas ilmaisversiossa tavoite on valittava etukäteen

Useimmille yrityksille työkalun ilmainen versio kuitenkin riittää varsin hyvin. Jos haluat tehdä testejä isommassa mittakaavassa, niin tarkan hinnan maksullisille versiolle saat ottamalla yhteyttä Google Optimize 360 myyntitiimiin tai suoraan meihin.

Kuinka Google Optimize –työkalua voi käytännössä hyödyntää?

Vaikka Google Optimize on ns. ”karvalakkimalli” maksullisesta Optimize 360 –työkalusta, sen avulla voi silti toteuttaa varsin kattavaa A/B -testausta. Hyviä optimointikohteita ovat esimerkiksi verkkosivun kategoriasivut, tuotesivut, ostoskori, lomakkeet ja laskeutumissivut.

Muutamia käytännön esimerkkejä testauskohteista:

  1. A/B-testaus – esimerkiksi kahden eri sivuversion välillä
  2. Navigaatio – copy, värit, valikkojen järjestys
  3. Haku– Tyylit, koko, hakukentän sijainti, täydentävä haku vs. muut vaihtoehdot
  4. Lomakkeet – Pakolliset tiedot, copy, tyylit, kysyttyjen tietojen määrä
  5. Toimintakehotukset ja napit – Testaa toimintakehotusten sijaintia, kokoa, väriä ja kuvia
  6. Muut elementit – Kokeile muiden elementtien vaikutusta konversioon (referenssit, asiakaskokemukset, social proof jne.)

Maksuttoman Google Optimize -työkalun voit ottaa käyttöön täältä.

Jos tarvitset apua työkalun asennukseen tai käyttöön, niin voit varata maksuttoman konsultaation kanssamme.

OTA YHTEYTTÄ