Google kertoi viime yönä blogissaan, että Google Optimize –työkalu on nyt ilmaiseksi kaikkien markkinoijien saatavilla.

Google Optimize on A/B-testaukseen ja konversio-optimointiin tarkoitettu työkalu, jonka avulla markkinoija tai verkkokauppias voi kokeilla eri sivujen ja elementtien toimivuutta, ja optimoida näin verkkosivuistaan käyttäjäystävällisemmät ja paremmin myyvät.

Uusi Google Optimize toimii Google Analyticsin ja Google Tab Managerin perustalla, joten se voidaan asentaa verkkosivustolle yksinkertaisen koodin pätkän avulla. Tämän jälkeen käyttäjä voi alkaa hyödyntämään Google Analytics dataa verkkosivujen optimointiin.

Googlen uusin tuote perustuu suuryrityksien käyttöön räätälöityyn Optimize 360 –työkaluun. Se on kuitenkin Optimize 360:tä helppokäyttöisempi ja ennen kaikkea ilmainen, joten se soveltuu mainiosti myös pienille yrityksille.

Google Optimize - UI

Mihin Google Optimize –työkalua voi käytännössä hyödyntää?

Vaikka Google Optimize on ns. ”karvalakkimalli” maksullisesta Optimize 360 –työkalusta, sen avulla voi silti toteuttaa varsin kattavaa A/B -testausta. Hyviä optimointikohteita ovat esimerkiksi verkkosivun kategoriasivut, tuotesivut, ostoskori, lomakkeet ja laskeutumissivut.

Muutamia käytännön esimerkkejä testauskohteista:

  1. Navigaatio – copy, värit, valikkojen järjestys
  2. Haku Tyylit, koko, hakukentän sijainti, täydentävä haku vs. muut vaihtoehdot
  3. Lomakkeet – Pakolliset tiedot, copy, tyylit, kysyttyjen tietojen määrä
  4. Toimintakehotukset ja napit – Testaa toimintakehotusten sijaintia, kokoa, väriä ja kuvia
  5. Muut elementit – Kokeile muiden elementtien vaikutusta konversioon (referenssit, asiakaskokemukset, social proof jne.)

Google Optimize -työkalun voit ottaa käyttöön täältä.

Jos tarvitse apua sen asennukseen tai käyttöön, niin ota yhteyttä ja kerromme lisää.