Amazon yrittää valloittaa Kaakkois-Aasian markkinat, koska se on jo markkinajohtaja Yhdysvalloissa ja useissa Euroopan maissa, joten on luonnollista hakea kasvua Kaakkois-Aasian markkinoilta.  Kaakkois-Aasiassa Amazonilla ei vielä muutama viikko sitten ollut minkäänlaista toimintaa, mutta se avasi markkinat Singaporesta käsin heinäkuun lopussa. Amazon otti siellä ensi askeleensa mobiiliapplikaation Prime Now-avulla.

Applikaatiolla asiakkaille tarjottiin mahdollisuutta tilata tuotteita Amazonin valtavasta omasta varastosta, joka pitää sisällään kymmeniä tuhansia erilaisia tuotteita aina elintarvikkeista elektroniikkaan ja vaatteisiin. Amazonilla ei vielä ole omaa nettisivua Singaporelle, joten kansainvälisiltä sivuilta tilattujen tuotteiden toimitus saattaa kestää useita päiviä. Prime Now sen sijaan lupaa toimittaa tuotteet tilaajalle kahden tunnin sisällä. Palvelu on käytössä 50 eri kaupungissa ympäri maailmaa. Prime Now ei vaadi jäsenyyttä, kuten Amazonin normaali Prime-palvelu, joka sekin tosin ollaan lanseeraamassa Singaporeen pian.

Avaus Singaporessa ei kuitenkaan ollut täysin onnistunut, johtuen kovasta kysynnästä. Moni tilaaja ei saanut tuotteitaan sovitussa ajassa ja moni ei pystynyt tekemään tilausta, koska sopivia toimitusaikoja ei ollut tarjolla. Myöskin Alibaba ja sen omistama Kaakkois-Aasian verkkokaupan markkinajohtaja Lazada tarjoavat omat haasteensa.

Huolimatta ei niin onnistuneesta lanseerauksesta Singaporessa, jatko näyttää lupaavalta ja tällä hetkellä Amazonin seuraava askel näyttää olevan laajentuminen Australiaan.

lähteet:

http://money.cnn.com/2017/07/26/technology/business/amazon-singapore-launch/index.html

http://www.bbc.com/news/business-40813092

http://www.straitstimes.com/singapore/amazon-enters-south-east-asia-with-launch-of-prime-now-fast-delivery-service-in-singapore