Google perusti uuden yrityksen

Pari päivää sitten Googlen toimitusjohtaja Larry Page kertoi, että Google perustaa uuden yrityksen nimeltä Alfabet inc. Vanha Google tulee toimimaan tämän yrityksen omistamana tytäryhtiönä muiden tulevien yritysten tapaan.

Ideana tähän muutokseen on selkeästi helpompi hallittavuus, koska kuten kaikki tietävät niin Googlen toiminta ja tarjonta on laajentunut räjähdysmäisesti viime vuosina. Nyt Google voi keskittyä puhtaasti sitä koskevien palveluiden kehittämiseen, kuten Google Maps, Google Photos, Youtube ja Chrome.

Uuden Alfabetin johtoon siirtyy Googlen vanha toimitusjohtaja Larry Page ja Googlen toimitusjohtajaksi tulee Sundar Pichai, joka on pitkään toiminut monissa tärkeissä tehtävissä Googlella.

Mitä tämä sitten tulee todellisuudessa muuttamaan? Sitä on hyvin hankala vielä sanoa, mutta on todennäköistä, että Google itsessään keskittyy enemmän vanhojen palveluiden kehittämiseen eikä niinkään uusien luomiseen.

Hälinää Alfabetin ympärillä

Heti Alfabet-uutisten jälkeen ilmestyi Bing-hakukoneeseen ohjaava ABC.WTF domain, jonka Search Engine Land epäili olevan Microsoftin kepposia. Epäily alkoi, kun domainin IP-osoite näytti ohjaavan Redmondiin, jossa sijaitsee myös Microsoftin toimipiste. Microsoft kuitenkin kielsi tämän ja sanoi, että yritys ei ole ostanut tätä domainia, eikä myöskään ohjannut sitä omistamaansa Bing-hakukoneeseen.

Kiina esti pääsyn Alfabet-sivuille ainoastaan muutama tunti uutisen jälkeen. Tämä tuskin tuli kuitenkaan kenellekään yllätyksenä, sillä Google joutui siirtämään palvelimensa pois Manner-Kiinasta jo vuonna 2012, kun se kieltäytyi noudattamasta paikallista sensuuria hakutuloksissaan.

Jaa uutinen eteenpäin myös muille. Kiitos.